Har mistet troen på aksjefond

Anbefaler nok en gang billige indeksfond.

Folk mister troen når børsene stuper, men sparer du i aksjefond er det langsiktighet som gjelder. Foto: Per Ervland
Folk mister troen når børsene stuper, men sparer du i aksjefond er det langsiktighet som gjelder. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finanskrise og børskrasj har ført til at mange har mistet store verdier i aksjefond. Ikke overraskende viser det seg nå at småsparerne har begynt å tvile på lønnsomheten ved å spare i aksjefond. På halvannet år er andelen som tror sparing i aksjefond er lønnsomt, halvert - fra 50 prosent høsten 2007 til 28 prosent i maris i år. Det viser en unersøkelse Sentio har gjennomført for Fokus Bank, ifølge Aftenposten.

- De burde svart det tidligere. De bør være skeptiske til norske aksjefond på grunn av kostnadene. Det har vært en naiv oppfatning av hva man kan få i avkastning på vanlige norske aksjefond. Kostnadene tar brorbarten av meravkastningen du får av å gå i aksjer sammenlignet med høyrentekonto i bank, sier professor Thore Johnsen ved Norges Handelshøyskole til Aftenposten.

Sparer du på en smart måte? Her er sjekklisten

Velg indeksfond

Som forventet anbefaler Johnsen igjen de passivt forvaltede aksjefondene, såkalte indeksfond. Disse passitvt forvaltede fondene har langt lavere kostnader enn de aktivt forvaltede. DinSide har også tidligere vært ute og gjort norske forbrukere oppmerksomme på indeksfond.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer