Har pangeffekt på helsa

Her er helsefreakens nye favoritt.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skudd fra brokkoli, kløver, reddik og lusern, eller alfalfa, som denne urten fra erteblomstfamilien også kalles, er det hotteste på matfronten akkurat nå.

TEST: Hva kan du om mat?

Den britiske matprodusenten Good4u fikk under siste Irish Food Writers Guild Award, altså irske matskribenters prisutdeling, premie for sin ferdigblanding av alle de overnevnte skuddtypene.

Helsebomber

Skuddene er proppfulle av antioksidanter, i en langt større konsentrasjon enn det du finner i de ferdig utvokste urtene og grønnsakene.

Denne øko-maten kan du droppe

Eksempelvis kan brokkoliskudd inneholde opptil 50 ganger mer antioksidanter enn du finner i en voksen brokkoli - som for øvrig er en av de beste kildene vi har til andioksidater i hverdagskosten.

Brokkolipille skal forhindre brystkreft

Kroppens forsvarere

Antioksidanter er et samlenavn for en lang rekke stoffer. Noen er vitaminer, noen er mineraler og noen er fargestoffer.

Er du allergisk mot frukt?

I kroppens stoffskifte dannes det hele tiden små mengder skadelige stoffer. Disse kalles frie radikaler og kan skade celler og vev. Antioksidantene fungerer som kroppens forsvarere mot disse skadelige stoffene. De er hele tiden på vakt for å holde de frie radikalene «i sjakk».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer