Hardt å være sunn

Klarer du å trene, spise frukt, holde vekta og ligge unna røyken samtidig? Gratulerer, da er du blant de supersunne.

Publisert
Sist oppdatert

God helse kommer ikke gratis.

Og selv om de fleste av oss vet utmerket godt hva som skal til for å holde kroppen i form, er det fortsatt langt fra tanke til handling.

For klarer du å ligge unna sigarettene? Hva med å spise fem frukt eller grønnsaker om dagen? Om du i tillegg legger til jevnlig mosjon i mer enn en halvtime og en kroppsmasseindeks på under 25 kan du virkelig regne deg som et sunt menneske.

Tre prosent- Jeg er virkelig overrasket at det er så få som klarer dette, sier forskningsleder Mathew Reeves ved Michigan State University til CNN. Han har gjennomført en undersøkelse som viser at bare tre prosent av alle voksne amerikanere klarer å gjennomføre alle disse fire kravene til et sunt liv.

Tallene ble sjekket flere ganger av den overraskede forskeren, som også spurte flere av sine venner om de klarte å leve virkelig sunt.

- De bare himler med øynene og forteller meg at ingen klarer å leve så sunt. Og dette er selve problemet, de sosiale og kulturelle forventningene er at ingen gjør det og at det er en akseptabel livsstil, mener Reeves.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.