Hårete rekorder

25 centimeter ut av øra ...

Publisert
Sist oppdatert

Radhakant Bajpai er tittelholderen med verdens lengste ørehår. De lengste utstikkerne i den fantastiske ørebusken måler 25 centimeter.

Radhakant Bajpai satte verdensrekorden første gang i 2003, da med en ørehårlengde på 13,2 centimeter. Nå har ørepryden vokst seg enda lengre og kraftigere, og han kan skryte på seg 25 centimeter, ifølge Chek News. Hårveksten er såpass betydelig at han må passe på å både sjamponere og kamme den ...

Ifølge nyhetssendingen om Bajpai, som du kan se klipp av nedenfor, er han bitter på den indiske regjeringen, som han mener ikke behandler ham med den respekten han fortjener som en verdensrekordholder.

Ifølge Guinness Rekordbok, uttaler inderen selv at:

- Å nå til topps i Guinness Rekordbok er virkelig en spesiell anledning for meg og familien min. Gud har vært veldig snill mot meg.

Mannen er en kjøpmann fra Uttar Pradesh i India ... håper bare han ikke legger igjen ørehår i maten til kundene - det er vel hakket hvassere enn hår i suppa ...

Mulige problemer

Ørehår er for øvrig ikke alltid like heldig, i alle fall ikke om de blir for mange ... I en artikkel om øresus på Lommelegen.no, omtales ørehår som en av flere mulige årsaker til øresus (tinnitus). Tett øregang, som forårsakes av eksempelvis ørevoks, fremmedlegemer, hår eller hevelse, kan medføre irritasjon eller trykk mot trommehinnen, som igjen registreres av hørenerven. Dette kan altså forårsake tinnitus i det ytre øret.

Les mer i artikkelen om øresus på Lommelegen.noLengste legghår

Verdens lengste legghår er kanskje ikke helt i klasse med verdens lengste ørehår, men det er like fullt en hårete rekord. Wesley Pemberton heter mannen med legghåret, som altså målte 12,7 centimeter da rekorden ble satt i 2007. I et intervju i forbindelsen med den offisielle godkjenningen av rekorden, uttaler Pemberton at han etter å ha blitt oppmerksom på håret, begynte å beskytte det og ta ekstra godt vare på det ved å pleie det med balsam ... Han sier videre at hans kjæreste ikke var like begeistret over håret, men at han sikkert kom til å fjerne det når rekorden var et faktum. Og han hadde planer om å ramme det inn og henge det på veggen ...Verdens lengste hår: 5,627 meter
Verdens lengste hår: 5,627 meter Vis mer

Verdens lengste hår

Dette er den minst hårreisende av de hårete rekordene. Xie Qiuping er jenta med verdens lengste hår, ifølge Guinness Rekordbok. Da hun fikk godkjent rekorden i 2004, målte håret hennes 5,627 meter. Da hadde hun spart siden 1973, da hun var 13 år gammel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer