Hårløs mote plager huden

Norske kvinner bruker dobbelt så mye barberprodukter som for fem år siden. Mange kvinner får hudproblemer av barberingen.

Publisert
Sist oppdatert

Les også: Unngå nupper ved barbering "der nede"

- Spesielt den nye trenden med å barbere underlivet fører til at mange kvinner sliter med irritasjon i huden, sier Helene Wiborg i Aco Hud AS til det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire. Selskapet har registrert en sterk økning i apoteksalget av hudpleiemidler mot disse plagene.

- De siste fem årene er salget av våre barberprodukter for kvinner blitt fordoblet i Norge, sier markedssjef Sture Nicolaysen i Gillette Norge AS.

På verdensbasis kjøper kvinner slike produkter for 1,6 milliarder dollar. Det anslås at over en halv milliard kvinner fjerner uønsket hårvekst.

Intimvoks er in Også intimvoks er blitt populært blant norsk kvinner.

- Denne hårfjerningsmetoden er snillere mot huden og gir et resultat som varer lenger enn barbering, sier Bjørg Irene Øyen i Alles Beauty, en kjede med skjønnhetssalonger i Oslo-området.

- De siste tre årene har vi økt fra null til 300-400 intimvoksbehandlinger i måneden. Særlig kvinner i alderen 18 til 35 år ønsker å fjerne hår i underlivet, sier Øyen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.