Harmonisering mellom forsikring og trygd

Publisert

Store forskjeller i begrepstolkning og medisinske vurderinger har gjort erstatningsoppgjørene, der både trygd og forsikring har kommet til anvendelse, til en lite oversiktlig affære for de fleste av oss. For den vanlige kunde har det vært svært vanskelig å forstå hvordan trygden og forsikringsnæringen, ut i fra samme skade, kan komme til ulike resultater når de fastsetter din invaliditetsgrad.

Norges Forsikringsforbund vil derfor ta initiativet til en samarbeidsgruppe med Rikstrygdeverket, og søke et nærmere samarbeid med folketrygden, i håp om å få til avtaler om bruk av felles medisinske spesialister.

Tiden vil vise hva som kommer ut av dette tiltaket. Uansett er det på høy tid at det blir klarere regler for hvilke spesialister som kan, og skal brukes. Det er kanskje ikke uten grunn at forsikringsbransjen, fra ulike hold, har blitt beskyldt for å benytte leger som er restriktive ved vurdering av enkelte skadetyper...

Mens vi venter og ser hva resultatet blir, er det i hvert fall positivt at bransjen gir inntrykk av å ta kritikken på alvor.

Tilbake til 3225 TARGET="_top" title="Nå blir forsikring lettere!">hovedartikkelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer