Haugenbok.no overlegent mest populær

Haugenbok.no stakk av med hele 24 prosent av stemmene og ble dermed en overlegen vinner i vår nettbokhandel-avstemning.

Haugenbok.no (midten) stakk av med seieren i vår nettbokhandel-avstemning. Andreplassen gikk til capris.no (høyre) og tanum.no tok tredjeplassen. Foto: Jogrim Aabakken
Haugenbok.no (midten) stakk av med seieren i vår nettbokhandel-avstemning. Andreplassen gikk til capris.no (høyre) og tanum.no tok tredjeplassen. Foto: Jogrim Aabakken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 11. mars publiserte vi artikkelen "Hvilken nettbokhandel er best", der vi ba dere velge blant hele 17 butikker. Da vi stegte den uhøytidelige avstemningen i dag, hadde vi fått inn 1.205 stemmer, hvorav hele 290 gikk til haugenbok.no.

- Vi er selvsagt veldig fornøyde med resultatet av denne avstemmingen. Haugenbok.no har alltid jobbet for at vi skal ha mest mulig fornøyde kunder, og denne avstemmingen viser at vi har lykkes. Det er flere elementer som må oppfylles for å få en fornøyd kunde, for vår del tror vi at rask levering, god service, gunstige betalingsvilkår og gode boktilbud er blant hovedårsakene til at haugenbok.no har så mange fornøyde kunder, sier Lars-Ove Hammer, daglig leder i haugenbok.no.

Capris.no og tanum.no

På andreplass finner vi capris.no, som mottok 169 stemmer (14 prosent), etterfulgt av tanum.no med 131 (11 prosent). Det betyr at de tre mest populære nettbokhandlene stakk av med nesten halvparten av stemmene.

Amazon og play.com

Haugenbok.no overlegent mest populær


Fordi bøker har momsfritak, valgte vi denne gangen også å ta med utenlandske nettbokhandler i form av play.com og tre amazon-avdelinger (co.uk, com og ca). Britiske amazon.co.uk ble belønnet med 120 stemmer, noe som holder til en fjerdeplass på listen. Amerikanske amazon.com fikk 88 stemmer, mens canadiske amazon.ca måtte nøye seg med bare 7. Til sammen mottok de tre amazon-avdelingene 215 stemmer.

Play.com, som av mange først og fremst er kjent som en filmnettbutikk, fikk 87 stemmer og endte på en syvendeplass.

Få stemmer til store aktører

At haugenbok.no tok en overlegen seier, blir ekstra tydelig når man sammenligner med antall stemmer som ble store, tunge og tradisjonsrike aktører til del. Norli.no måtte for eksempel nøye seg med 37 stemmer. Enda verre gikk det med kjente navn som cappelendamm.no, libris.no, ark.no og notabene.no. Samtlige måtte nøye seg med færre enn 31 stemmer.

Aller galest gikk det for gnist.no og bokfeber.no, som ble avspist med henholdsvis seks og to - 2 - stemmer.

Flertallet fant sin favoritt

For å kontrollere om vi hadde glemt noen viktige nettbokhandler i vår avstemning, tok vi også med alternativet "Ingen av dem". Dette alternativet fikk kun 39 stemmer (3 prosent), noe som betyr at 97 prosent av de stemmende fant sin favoritt-nettbokhandel blant våre alternativer.

Helt uinteressant?

I tidligere avstemninger DinSide har gjennomført, har enkelte lesere påstått at slike uhøytidelige kåringer er helt uinteressante fordi de utelukkende blir en rangering av hvilke butikker som har flest kunder. Vår innvending er at det som regel er en grunn til at en butikk eller en kjede har klart å lokke til seg mange kunder: Nemlig det faktum at kundene er relativt fornøyd med å handle der.

Samtidig tror vi ikke at det nødvendigvis alltid det er nok å være størst for å vinne slike kåringer, noe resultatene av denne avstemningen viser.

Les også:

  • Film-nettbutikkene: CDon.com overlegent mest populær
  • Elektronikk-nettbutikkene: Komplett.no overlegent mest populær
  • Byggevarekjedene: Byggmakker mest populær
  • Bøker: Hvor mye må du betale for frakt?
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer