Heidi Iren fikk jobben

Nå kan det bli din tur.

DRØMMEJOBBEN? I fjor var det Heidi Iren Hansen (24) fra Askim som fikk drømmejobben på vingård i Australia. Foto: Lindeman's
DRØMMEJOBBEN? I fjor var det Heidi Iren Hansen (24) fra Askim som fikk drømmejobben på vingård i Australia. Foto: Lindeman's Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren er over, høsten er definitivt på hell - og meteorologene varsler faktisk vinter allerede fredag denne uka.

Nå kan du rømme landet og oppleve sol og sommer down under, i to uker - midt i den australske sommeren.

Det australske vinhuset Lindeman's søker norske vinelskere til det som må være tidenes beste "sommerjobb" - midtvinters.

I to uker skal du jobbe på vingård i Australia, og være med på alt fra druetråkking til å tappe vin på flasker. Kvalifikasjon: Du må være interessert i vin!

25.000 kroner for å passe en gressklipper i en park i en måned

Konkurrerte i druetråkking

Dette er tredje året at Lindeman's søker etter nordiske tær til vintråkkingen. I fjor var det Heidi Iren Hansen fra Askim som fikk jobben i konkurranse med et hundretalls søkere, og som fikk jobbe to uker under Australias sol.

Som en av finalistene ble 24-åringen invitert til Oslo der hun konkurrerte i druetråkking, vin-quiz og blindsmaking – og vant.

– Oppholdet på Lindemans vin-gårder i Australia var helt fantastisk og veldig lærerikt. Jeg fikk være med på alt fra å smake på druer sammen med vinmakerne, til å lage min egen blend av vin. Geografisk var jeg dessuten på forskjellige steder i landet både på store og mindre vingårder, forteller Hansen.

Året før var det Aleksander Iversen (24) som fikk jobben.

– Går du med et lite ønske om å få jobbe med vin er et opphold på Lindeman’s vinerier et perfekt spark bak. Når du kommer hjem har du erfaring i massevis, mener Heidi Iren Hansen.

Vininteresse

Som tidligere nevnt, er vininteresse et av kriteriene som stilles til deg som jobbsøker.

– Vi ønsker å finne rett kandidat, med rett profil, rett innstilling og vilje til å lære seg mer om vin, sier Nylund til DinSide.

– Som vinmaker-praktikant får den heldige være med på alt fra å tråkke druer til å tappe vin på flasker. Det blir to hektiske og innholdsrike uker siden det er mye å lære når god vin skal lages, sier Lenita Nylund, Norges-sjef for Lindeman's.

OPPLEVELSER: Opplevelsene og erfaringene fra vingårdene er lønna, i tillegg til reise og opphold. Foto: Lindeman's
OPPLEVELSER: Opplevelsene og erfaringene fra vingårdene er lønna, i tillegg til reise og opphold. Foto: Lindeman's Vis mer


– Her hjemme kan man både lese om og smake på vin, men man får ikke nærkontakt med selve produksjonen. Derfor er dette en drømmesjanse for dem som søker tyngde innen vin-bransjen, enten man har en drøm om å bruke det profesjonelt eller bare er interessert på hobby-nivå, sier Lenita Nylund i Lindeman’s som regner med stor pågang om å bli vinmaker også i år.

Nylund forteller til DinSide at teamet i Australia også er veldig fornøyde med denne utvekslingen, og at de nordiske praktikantene tilfører vinprodusenten mye nyttig informasjon om den nordiske smaken, hva vi liker.

Opplevelsen er lønnen

Lenita Nylund sier til DinSide at de allerede har fått et 20-talls søkere på stillingen. Søknadsfristen er 31. oktober. I fjor fikk de rundt 100 søknader på stillingen i Norge. Den samme stillingen utlyses også i Finland, men det vil være en jobb for finske søkere og en for norske.

– Vi håper på flere søkere i år, det er virkelig en drømmejobb, sier Nylund i Lindemans's til DinSide.

Noen stor lønnsutbetaling kan du imidlertid ikke forvente deg. Lindemans betaler reise og opphold. Lommepenger må du ha med selv.

– Vi ser på det som en fantastisk mulighet, sier Nylund. Vi betaler reise og opphold, og så får praktikanten med seg opplevelsen og erfaringen, man kan si at det er lønnen, sier Nylund videre til DinSide.

Se hele stillingsutlysningen på Finn.no

Du kan også lese mer og søke praktikantjobben på lindemanswinemaker.com

Søkere må være norske statsborgere over 18 år, tilgjengelig for reise to uker i perioden februar - mars 2012, og arbeidsdyktige (Treasury Wine Estates forbeholder seg retten til å kreve helseattest). Søkere er selv ansvarlig for å søke om visum til Australia, og Treasury Wine Estates kan ikke holdes ansvarlig dersom visum ikke blir innvilget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer