Heldig i hagen

Har stormen hakket opp hekken din? Det kan bli dyrt, men heldigvis sørger nye regler for at forsikringen dekker skadene.

Publisert
Sist oppdatert

Trær som ligger som mikadopinner i hagen, busker som er revet opp med røttene, og vinranker som ikke lenger er så veldig ranke.

Storm og flom har rammet mange værutsatte steder de siste ukene, og mer uvær er kanskje på vei. De fleste vet at forsikringen dekker dersom taket flyr av huset, eller et fallende tre knuser et vindu. Men mange er nok usikre på om man også kan få dekket utgifter til en ødelagt hage.

Gladmeldingen er at det kan man.

HVORDAN FORHOLDER DET SEG HVIS DITT TRE VELTER INN I NABOENS VINDU ELLER KOMMUNENS EL-LEDNING? KLIKK HER ELLER PÅ LENKEN ØVERST TIL HØYRE FOR Å SE OM DU KAN BLI GJORT ANSVARLIG.

Nye regler

Som et ekstra positivt element er det nylig blitt en del enklere å få erstatning dersom hagen din ligner en scene fra katastrofefilmen Twister.- Fra årsskiftet omfatter nemlig naturskadedekningen også naturskader på hage, hageanlegg og gårdsplass - oppad begrenset til fem dekar, inkludert den del av tilførselsvei som ligger innenfor hagen, hageanlegget og gårdsplassen, sier informasjonsdirektør i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH), Preben Sandborg Røe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer