Pristest på tannkrem

Hele 436 kroner forskjell i literpris på tannkrem

Vi spør tannlegen om det kun er de dyre tannkremene som funker.

DYR OG BILLIG: Tannkremen fra Pepsodent og Prima befinner seg i hver sin ende av prisskalaen. Literprisforskjellen er på 442,67 kroner, og du gjetter vel hvilken som er billigst? Foto: Eilin Lindvoll
DYR OG BILLIG: Tannkremen fra Pepsodent og Prima befinner seg i hver sin ende av prisskalaen. Literprisforskjellen er på 442,67 kroner, og du gjetter vel hvilken som er billigst? Foto: Eilin Lindvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside sjekker prisene på det alle trenger. Vi har allerede sett hva dopapir koster hos de billige dagligvarekjedene, og nå er det tannkremprisene som legges under lupen.

Tannkremtubene fra fellesmerkene koster faktisk nøyaktig det samme hos Rema 1000, Kiwi og Coop Extra, og det er heller ikke de store skillene mellom dagligvarekjedenes egne merkevarer.

Literprisene på de ulike tannkremmerkene, derimot, viser enorme forskjeller:

  • Det er en forskjell på hele 436 kroner literen fra billigste til dyreste tannkrem. Pepsodent tannkrem koster 501,33 kroner per liter, til sammenligning koster billigkremet hos Rema og Kiwi kroner 65,33 per liter.
  • Colgate og Pepsodent har en forskjell i literpris på over 292 kroner.

Lik pris hos butikkene

Tabellen under viser tannkremprisene Dinside samlet inn 16. august 2018 hos Rema 1000, Kiwi og Coop Extra:

TANNKREMPRIS PER TUBEPRIS PER LITER
Prima Mint 75 ml. (Rema 1000)4,965,33
Firstprice 75 ml. (Kiwi)4,965,33
Xtra 125 ml. (Coop)8,265,6
Colgate Karies Kontroll 75 ml.15,7209,33
Sensodyne Gentle Whitening 75 ml.28,9385,33
Solidox Total Beskyttelse 75 ml.29,9398,67
Zendium Fresh + White 75 ml.33,4445,33
Pepsodent Instant White + Gloss 75 ml.37,7501,33

Tidligere har vi prissjekket iskrem, solkrem, gass til grill, reseptfrie legemidler og flere andre forbruksvarer.

Er dyr tannkrem best?

Nå som du har sett hvor store prisskiller det er per liter tannkrem, er det store spørsmålet følgende: Trenger du å kjøpe dyr tannkrem for å få den beste tannpleien?

Dinside har spurt tannlegen om dette.

- Pris gjenspeiler ikke kvalitet uten videre, svarer Øyvind Asmyhr, tannlege og fagsjef i Tannlegeforeningen.

Det viktigste er å vite hva tannkremen inneholder og hva du trenger. Her er fire faktorer som spiller en rolle når du velger tannkrem:

  1. Fluor er den aller viktigste ingrediensen, da denne forebygger hull i tennene. Så å si alle tannkremer inneholder fluor, og det er anbefalt mellom 1.000 og 1.500 ppm (parts per million) fluor i tannkrem.
  2. Såpestoff får tannkremen til å skumme.
  3. Slipestoff er det gjerne mye av i whitening-produkter som skal gjøre tennene hvitere. Du bør være forsiktig med tannkrem med mye slipestoffer, for dette kan skade tannemaljen.
  4. Smaksstoff er et rent subjektivt kriterium, men har stor betydning. Her gjelder det enkelt og greit å finne den smaken du liker best.

Er du plaget eller sensitiv i munnen, bør du kontakte tannlegen for å få anbefalt tannkrem etter ditt behov, men har du ingen plager, trenger du ikke den dyreste tannkremen i butikken, understreker Asmyhr.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer