Heller blind enn tjukk

Hvor farlig er det med noen ekstra kilo? Amerikanere vil ofre alt for å unngå fedme.

Publisert
Sist oppdatert

Fedmeepidemien har angrepet verden, og folk flest er villige til å gjøre alt for å holde seg slanke. Enkelte ville faktisk ofret både liv og helse for å unngå å bli tjukke.

Heller døUniversitetet Yale har utført en spørreundersøkelse om hva amerikanere tenker om overvekt. De spurte 4300 tilfeldige personer over internett.

Nesten halvparten av de spurte svarte at de ville foretrukket å dø et år tidligere enn å bli fete. I tillegg ville 15 prosent vært villige til å dø ti år tidligere for å unngå overvekt.

Det er mye annet amerikanerne ville kvitte seg med før de fikk for mange kilo på kroppen. For eksempel ville fire prosent miste synet og fem prosent miste en arm eller et ben fremfor å bli fete.

- Jeg tror at det bare viser hvor lite lyst folk har til å bli fete. Å være overvektig blir virkelig sett på som verre enn mange andre problemer folk møter i livet, sier forskningsleder Marlene Schwartz ifølge Globe and Mail.

SkilsmisseDet var ikke bare kroppsdeler folk ville forandre på for å unngå noen ekstra kilo. Hele 30 prosent ville foretrukket skillsmisse, 25 prosent barnløshet og 15 prosent depresjon fremfor overvekt. I tillegg sa 14 prosent at de heller ville bli alkoholikere enn fete.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer