Helse i hver dråpe

Et glass eksklusiv maltwhisky gjør godt både for ganen og humøret. Men de edle dråpene inneholder også store mengder antioksidanter som kan beskytte mot kreft, mener whiskyelskerne.

Publisert
Sist oppdatert

Moderate mengder alkohol kan være bra for deg.

Men om du drikker for helsens skyld, bør du huske på to viktige ting: Aldri drikk store mengder og velg en drikkevare som inneholder mye antioksidanter. Som for eksempel rødvin.

Beskytter mot kreftEller whisky. For drikkevarer som single malt whisky inneholder et stoff som kalles phenolsyre og som regnes som en svært kraftig antioksidant.

- Vi har sett mye i nyhetene om helsefordelene ved antioksidanter i rødvin. Men i motsetning har vi sett svært lite om maltwhisky.

- Men forskningen har vist at det finnes enda større helsegevinster hos mennesker som drikker single malt whisky. Hvorfor det? Fordi single malt whisky inneholder større mengder phenolsyrer enn vi finner i rødvin, fortalte whisky-konsulenten Jim Swan på en konferanse i Glascow i forrige uke.

Single malt whisky skiller seg fra den billigere blend-whiskyen ved at den har et høyere innhold av maltsukker og andre sporstoffer fra produksjonen.

Dreper frie radikalerAntioksidanter er blitt et mote-ord de siste årene for det aller meste av det som er sunt. Enkelt forklart fungerer antioksidantene slik at de dreper frie radikaler som ødelegger kroppen din fra innsiden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.