Helse på mobilen

Bilder med mobiltelefonen kan erstatte legebesøk i fremtiden.

Publisert
Sist oppdatert

Sveitsiske leger har tatt steget inn i fremtiden. Med mobiltelefonen kan pasientene sende bilder av kroniske sår og andre hudproblemer til ekspertene uten å forlate hjemmet.

- Det er ingen tvil om at dette er fremtiden, sier informasjonskonsulent Hilde Pettersen ved Nasjonalt Senter for Telemedisin til Mozon.

Enklere og billigereTestprosjektet som er gjennomført ved Universitetssykehuset i Geneve har pågått i tre måneder. De frivillige deltakerne med kroniske sår har selv tatt bildene som ble sendt rett til legenes e-postkasser.

En evaluering av prosjektet viser at fire av fem deltakere føler seg helt komfortable med denne formen for legekontroll. Forskerne ønsker nå å undersøke om mobil-legetjenester også kan erstatte et helt vanlig legebesøk i fremtiden.

Brukes i Norge- Vi har ennå ikke kommet så langt i Norge at bilder fra en mobiltelefon kan erstatte legebesøket. Men teknologien er tilstede og det er ingen tvil om at dette vil være fremtiden for mange typer helsetjenester, forteller Pettersen ved Nasjonalt Senter for Telemedisin.

Det norske senteret er lokalisert ved Universitetssykehuset i Tromsø. De har allerede svært god erfaring med å sende bilder fra lokale leger slik at pasientene slipper å reise den lange veien til sykehuset selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer