Helsenorge e-post og SMS

Helsenorge advarer mot svindelforsøk

Flere falske eposter og SMS-er som utgir seg fra å være fra Helsenorge, har de siste dagene sendt ut fra svindlere. Nettstedet advarer mot å klikke på lenkene.

SVINDELFORSØK: Helsenorge er blitt utsatt for svindelforsøk, og oppfordrer deg til å ikke klikke på lenkene. Foto: NTB
SVINDELFORSØK: Helsenorge er blitt utsatt for svindelforsøk, og oppfordrer deg til å ikke klikke på lenkene. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Helsenettstedet, som formidler informasjon fra myndighetene til innbyggere og pasienter i Norge, skriver på sine nettsider at e-postene og tekstmeldingene ikke må besvares.

Ifølge helsenett er de falske epostene et forsøk på svindel gjennom å hente inn navn og kredittkortinformasjon fra innbyggere. Lenken som følger med eposten, går til en falsk nettside som utgir seg for til ID-porten som er pålogging for Helse-Norge, skriver nettstedet videre.

«Helse-Norge ber deg aldri om kredittkortinformasjon eller passord og koder i en henvendelse», skriver helsenett i sin advarsel.

Dersom noen har oppgitt kort- eller kontoinformasjon, anbefales det at man sperrer kort og kontoer umiddelbart.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer