Falske e-poster

Helsenorge advarer mot svindelforsøk

- Ikke klikk på lenker i falske e-poster som utgir seg for å være fra Helsenorge, advarer nettstedet.

SLETT DEN: Helsenorge advarer mot en e-post-svindel som er i omløp. Ikke trykk på lenken, men slett e-posten! Foto: Kirsti Østvang
SLETT DEN: Helsenorge advarer mot en e-post-svindel som er i omløp. Ikke trykk på lenken, men slett e-posten! Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ny dag, nye svindelforsøk. Nok en gang er det Helsenorges tur til å bli misbrukt i en e-postsvindel. Nå går de ut og advarer folk mot å klikke på lenker i falske e-poster som utgir seg fra å være fra dem.

- Det blir dessverre sendt ut e-post fra kilder som utgir seg for å være Helsenorge, men som er forsøk på svindel, advarer de på sine nettsider.

SVINDEL: Det florerer av svindelforsøk om dagen. Vi gir deg oversikt over de mest vanlige. Foto: Shutterstock/NTB: Klipp: Tobias Fjeldvang. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB Vis mer

Helsenorge understreker at de aldri vil aldri be deg om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder eller kontonummer via SMS eller e-post.

- For å være trygg, logg deg alltid inn via helsenorge.no eller Helsenorge-appen, skriver de.

Slik kan en svindel-e-post sendt i Helsenorges navn se ut:

Blir politianmeldt

Formålet med de falske e-postene er å lure til seg sensitiv informasjon og penger.

- Vi har ingen «Logg inn»-lenke i meldingene vi sender. Vi sender heller ikke lenker uoppfordret i e-post eller SMS, påpeker de.

Norsk helsenett SF, som har ansvar for drift og utvikling av Helsenorge, ser alvorlig på svindelforsøk og har politianmeldt flere av tilfellene.

Har du oppgitt kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en falsk e-post, anbefales du å sperre kort og kontoer umiddelbart.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer