Helsepris til Trond-Viggo

Tidligere Barneombud Trond-Viggo Torgersen har mottatt Nasjonalforeningens Folkehelsepris for 2004.

Publisert
Sist oppdatert

Prisen ble gitt til Torgersen under et arrangement denne uken.

Nasjonalforeningen for folkehelsen sier i sin begrunnelse at "prisen går til Trond-Viggo Torgersen for hans fantasifulle og grensesprengende helseopplysningsarbeid overfor barn og unge".

Lærer om kroppenTorgersen har vært en markant foregangsfigur og underholder for barn i alle aldre gjennom flere tiår. TV-serien og boken om "Kroppen" er blant de mest kjente bidragene til hans helseopplysning mot barn og unge.

- Det er få som klarer å formidle sin viten så godt som deg, sa Nasjonalforeningen for folkehelsens leder Jan L. Svennevig under utdelingen.

Munter Torgersen- Torgersen har bred appell på tvers av generasjoner, og han er en svært populær artist som sprer helsefremmende godt humør fra radio, TV og scene, skriver Nasjonalforeningen for folkehelsen i en pressemelding.

- Noe av inspirasjonen til å drive helseopplysning handler om å oppnå "friskhet". Vi bør sørge for å gjøre ting som får oss i godt humør, svarte Torgersen da han mottok prisen.

Profilerte prisvinnereNasjonalforeningen for folkehelsen innstiftet Folkehelseprisen i 1996. Prisen går til en eller flere personer som på en fremragende måte bidrar eller har bidratt til å synliggjøre, stimulere og styrke det forebyggende helsearbeidet i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer