Spar Norge

- Helt forferdelig

- Vi opplever dessverre dette med ujevne mellomrom, forklarer Martin Munthe-Kaas i Spar Norge.

OPPFORDRING: - Vi har informert kundene våre og oppfordrer til å vise aktsomhet, lyder beskjeden fra Spar Norge. Foto: Spar Norge
OPPFORDRING: - Vi har informert kundene våre og oppfordrer til å vise aktsomhet, lyder beskjeden fra Spar Norge. Foto: Spar Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Markedssjefens kommentar kommer etter at det har sirkulert en rekke falske Spar-konkurranser på Facebook den siste tida.

Tre av innleggene har fått godt over to tusen kommentarer til sammen, så det er tydelig at det er mange som ikke er klare over at det er en falsk Spar-konto som står bak konkurransene.

I de tre nevnte konkurransene fristes forbrukerne med et gavekort på 10 000 kroner om de deltar.

- Vi synes det er helt forferdelig og vi gjør alt for å sikre våre kunder og kjøpmenn i denne situasjonen, og jobber med å få stoppet det. Dessverre er dette noe som mange opplever, også i vår bransje, på sosiale medier. Vi har informert kundene våre og oppfordrer til å vise aktsomhet og ikke trykke på lenker, svare på meldinger eller delta i disse konkurransene, forklarer Martin Munthe-Kaas, markedssjef i Spar Norge, til DinSide.

Dette er den offisielle Facebook-siden til Spar Norge. Foto: Skjermdump
Dette er den offisielle Facebook-siden til Spar Norge. Foto: Skjermdump Vis mer

Munthe-Kaas legger til at det kontinuerlig jobbes med å rapportere sidene og at de setter stor pris på alle som har gjort Spar Norge oppmerksomme på falske sider.

- Skulle du komme over et slikt innlegg, så rapporter det som spam/falsk side til Facebook og gi oss gjerne beskjed.

Markedssjefen viser til følgende liste om man er i tvil:

Vi vil ikke be deg om å trykke på en lenke for å motta en premie eller legge igjen persondata.

Sider med under 100 likes og få tidligere poster, er som regel falske.

En merkevare kan ikke legge deg til som venn, derfor må du aldri godkjenne slike forespørsler.

Vi kan ikke sende deg melding, med mindre du har kommentert på et innlegg eller sendt oss en melding først. Hvis ingen av tilfellene stemmer, og du får en melding, anbefaler vi å ignorere og slette den.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer