- Helt utrolig

1. februar ble norske handlekurver dyrere etter at dagligvarekjedene justerte prisene. Flere Dagbladet møter på butikken, mener prisøkningen er uheldig.

PRISØKNING: Småbarnsforeldrene Adrian Myrtveit og Ida Gerø synes prisene har gått opp i overkant mye. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
PRISØKNING: Småbarnsforeldrene Adrian Myrtveit og Ida Gerø synes prisene har gått opp i overkant mye. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Dagligvarekjedene justerte prisene sine 1. februar for å imøtegå økte innkjøpspriser fra leverandørene. For mange blir handelen nå betydelig dyrere.

Ifølge en fersk pristest utført av DinSide, var det 7-8 prosent dyrere å handle etter prisøkningen enn i forrige uke.

- Jeg skjønner at prisen på noe må opp, for energiprisen stiger for alle. Men jeg vet ikke om det er riktig at det skal stige så mye som nå, sier småbarnsmor Ida Gerø til Dagbladet.

Hun er på butikken sammen med samboer Adrian Myrtveit, som også er skeptisk til prisøkningen.

- Det er ikke noe heldig, sier Myrtveit.

Flere Dagbladet har snakket med, merket at sluttsummen på kassalappen endte langt høyere enn tidligere.

- Skor seg på krisa

- Vi skulle egentlig bare ha én ting, men så ble det litt flere, sier Ida Gerø.

Hun ser ned på kvitteringen, som ifølge dagligvarebørsen skal ha endt med en sum mellom sju og åtte prosent høyere i dag enn i går. Under dagens handel tok ikke paret noen spesielle grep for å gjøre sluttsummen mindre, men det kommer de til å gjøre i framtida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer