Hemmelig nummer lagt ut på nett

- Det er i verste fall et spørsmål om liv eller død, sier direktøren i Post- og teletilsynet.

Et nummer som skulle være hemmelig, ligger fortsatt ute på nettet - 14 dager etter at feilen ble oppdaget. Foto: Per Ervland
Et nummer som skulle være hemmelig, ligger fortsatt ute på nettet - 14 dager etter at feilen ble oppdaget. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag for nøyaktig to uker siden oppdaget Helene (30) at hennes hemmelige telefonnummer var lagt ut på Telefonkatalogen.no. To uker senere har Get fortsatt ikke klart å fjerne nummeret fra nettet.

- Jeg oppdaget det tilfeldig ved at noen plutselig ringte meg på fasttelefonen. Da ble jeg gjort oppmerksom på at nummeret mitt lå ute på nettet, så jeg vet egentlig ikke hvor lenge det har ligget der, sier Helene, som har hatt hemmelig nummer i 12 år.

Problemet oppstod da Helene porterte telefonnumrene fra Telenor til Get. Da var telefonnummer og adresse plutselig blitt offentlig informasjon igjen.

- Jeg ringte Get med én gang og forklarte dem at de måtte ha gjort en stor feil, noe Get innrømmet overfor meg. Jeg fikk til svar at det dessverre var begått en grov feil fra deres side, og at jeg kunne ha krav på økonomisk kompensasjon. Feilen skulle rettes opp i umiddelbart.

Se også: - Må finne seg i identitetstyveri

Ligger fortsatt på nettet

Men over to uker senere er Helenes nummer fortsatt å finne på nummeropplysningen.

- Det er gode grunner til at jeg har hemmelig nummer, men uansett så synes jeg dette er veldig alvorlig, sier Helene, som synes hun har møtt liten forståelse for situasjonen hos Gets kundebehandlere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.