Hemmelig om ekskjærester?

Publisert
Sist oppdatert

Hemmelig om ekskjærester? "" />

De aller fleste av oss opplever mange kjærligheter, og gjør flere seksuelle erfaringer før det altså blir snakk om et mer varig forhold.Når en så møter den personen som en synes og føler det så riktig å knytte seg til - hva skal en fortelle om sine tidligere kjærligheter?

Av psykolog og sexolog Elsa Almås

Rett som det er kommer par i konflikt på grunn av sjalusi rettet mot partnere fra fortiden. Da kan du selvsagt si at sjalusien er grunnløs, og at vedkommende som føler slik, må sette alle krefter inn på å fri livet sitt for slike urimeligheter.

Dette kan man være enig med deg i, men det besvarer ikke spørsmålet om hvor mye man egentlig skal fortelle hverandre.I alle fall ikke alt på en gang og sannsynligvis heller ikke alt. Det er viktig å være åpen i et parforhold. Det er viktig å vise hvem en er, hva en står for og tror på. Det er viktig at vi som partnere kan være trygge på hverandre og vite at oppstår det noe galt eller noe godt, vil det komme oss for kropp, syn eller øre.

Likevel - Ingen mennesker kan være hverandre, ingen mennesker har heller rett til å avkreve deg alt du vet. Alle mennesker må ha anledning til et rom i tankene og følelsene sine som vi kan kalle:Det hemmelige rom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer