- Henger ikke på greip

- Jeg fikk rett og slett sjokk.

PRISØKNING: Den nederlandske osten har økt i pris på Meny. Foto: Lerøy Mat
PRISØKNING: Den nederlandske osten har økt i pris på Meny. Foto: Lerøy Mat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reaksjonen kommer fra en av DinSides tipsere, som var på jakt etter den nederlandske osten Maasdam på sin lokale Meny-butikk i Grenland.

Men jakten på osten som får beskrivelsen «fastost av pasteurisert kumelk med en mild, søt og nøtteaktig», endte istedenfor i et «ostesjokk» da han tok turen til Meny.

- Det henger ikke på greip, hva er det egentlig som skjer? spør tipseren.

DYRE MATVARER: Synes du også at maten har blitt veldig dyr? Vi har tre veldig gode tips til deg som vil spare litt penger når du er på butikken. Video: Embla Hjort-Larsen / Elisabeth Dalseg. Vis mer

- Hinsides

Reaksjonen skyldes en prisøkning han ikke hadde sett for seg. Sist gang han hadde kjøpt osten kostet den 200 kroner kiloen på tilbud, men nå viste prislappen hele 504 kroner kiloen.

- Det har alltid vært en dyr ost, men den gir en fantastisk smak og jeg har kjøpt den i lang tid. Vanligvis lar jeg osten langtidsmodne før bruk, men nå var lageret nesten tomt og jeg skulle derfor kjøpe mer.

Prisen i butikken står også oppført på Menys nettside.

STOR FORSKJELL: Osten har gjort et prishopp. Foto: privat
STOR FORSKJELL: Osten har gjort et prishopp. Foto: privat Vis mer

Tipseren forklarer videre at han ikke hadde forestilt seg kiloprisen som møtte han.

- Jeg forstår at den ikke alltid er på tilbud, men den hadde steget mye i pris. Jeg fikk rett og slett sjokk, og tok bilde av den jeg hadde kjøpt forrige gang for å sammenlikne prisene, sier han og fortsetter:

- Det er snakk om å spare flere hundrelapper, så prisen er hinsides nå. Jeg skjønner godt at det har vært prisøkninger, men dette er for dyrt.

Billigere hos leverandøren

DinSide-tipseren reagerer også på at Menys leverandør selger osten billigere. Hos Oluf Lorentzen får du samme mengde ost for 347,42 kroner kiloen.

- Jeg tenker jo at Meny er ganske griske når leverandøren selger den for 156 kroner mindre per kilo. Det er helt vilt og jeg har kontaktet Meny, som ikke har svart på forespørselen min.

Kommunikasjonssjef i Meny, Nina Horn Hynne, forklarer at osten økte i pris 1. februar.

- Det skyldes ene og alene økning i innpris fra vår leverandør. Vi ønsker ikke å ha høyere priser enn nødvendig. Økningen i kiloprisen er riktignok ikke så stor som eksempelet viser, da førprisen det vises til her er en kampanjepris vi hadde på 20-kroners marked hvor prisen var svært gunstig med 50 prosent rabatt, skriver hun til DinSide.

Hun fortsetter:

- Når det gjelder leverandør Oluf Lorentzens priser, så har de blant annet en annen utsalgsform,. Så du må kjøpe tolv kilo av osten for å få den prisen, men utover det må dere henvende dere til dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer