Permittert eller arbeidsledig?

Her ber du om forskudd på dagpenger

Nå kan du søke Nav om å få forskudd på dagpenger - men stor pågang gir problemer med tjenesten.

FORSKUDD PÅ DAGPENGER: Søker du innen 31. mars, skal du få forskudd på dagpenger innen 3. april. Men da tjenesten ble gjort tilgjengelig mandag ettermiddag, var det ikke mulig å logge inn på grunn av stor pågang. Foto: Berit B. Njarga
FORSKUDD PÅ DAGPENGER: Søker du innen 31. mars, skal du få forskudd på dagpenger innen 3. april. Men da tjenesten ble gjort tilgjengelig mandag ettermiddag, var det ikke mulig å logge inn på grunn av stor pågang. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ble det bestemt at de som venter på å få behandlet sin dagpengesøknad skal kunne få forskudd på dagpengene sine.

Dette skjer ved hjelp av et eget skjema som ble gjort tilgjengelig mandag ettermiddag. Hvis du har søkt om og fyller de grunnleggende kravene for rett til dagpenger, kan du be om forskudd.

Dagpengeforskudd før påske

Fyller du ut skjemaet i løpet av mandag 30.mars eller tirsdag 31. mars, vil forskuddet komme inn på konto fredag 3.april, skriver Nav. Alle som søker senest fredag 3. april vil få sin utbetaling innen onsdag 8.april, altså dagen før skjærtorsdag.

Nav skriver videre at det kan være stor pågang, slik at det kan hende du må prøve igjen når pågangen er mindre.

Mandag klokka 15:00 var det ikke mulig å få logget seg inn for å be om forskuddet.

«Vi opplever høy trafikk nå. Vennligst prøv igjen senere», er varselet du får opp om du forsøker.

Tirsdag morgen ser derimot tjenesten ut til å fungere normalt.

Gjelder både permitterte og arbeidsledige

Ordningen gjelder både for permitterte og arbeidsledige. Den gjelder ikke for frilansere og selvstendig næringsdrivende, der Stortinget har vedtatt å opprette en helt ny stønadsordning. For denne gruppen jobber regjeringen videre med å finne en løsning.

Her ber du om forskudd på dagpenger

Forskuddet vil være litt i underkant av det Nav tror du vil få i dagpenger. Nav skriver at de holder tilbake 25 prosent av forskuddsbeløpet til forskuddstrekk for skatt, som beregnes etter skattekortet når saken er ferdig behandlet. Forskuddet vil bli avregnet mot det endelige dagpengevedtaket, når det foreligger.

- Dersom det ikke ettertid viser seg at man ikke skulle hatt innvilget dagpenger, og har fått dette forskuddet, hva skjer da?

- Forskuddet vil bli avregnet mot det endelige dagpengevedtaket, når det foreligger. Dersom det viser seg at du ikke hadde krav på dagpenger, vil forskuddet bli krevd tilbake, sier beredskapsleder Yngvar Åsholt i Nav til Dinside.

Her finner du forskuddssøknaden

Ved å gå inn på Navs nettsider, klikker du deg inn i nyhetssaken «Nå kan du søke om forskudd på dagpenger».

Der klikker du deg inn på lenka som sier at du kan søke via lenka. Slik ser skjemaet ut:

Her ber du om forskudd på dagpenger

Klokken 15:20 er det fortsatt ikke mulig å få tilgang til tjenesten for undertegnede.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer