Ny betalingsløsning erstatter bankkort og mobilbetaling:

Her betaler du med fingeren!

Her trenger du ikke risikere å miste penger, mobil eller bankkort på puben: Du kan rett og slett betale med fingeren!

BETAL MED FINGEREN: Glem mobilbetaling og bankkort: «Fingopay» er en betalingsløsning som lar deg betale med målinger av vener og blodgjennomstrømming i fingeren din! Hal Fabrizi i selskapet Sthaler, som står bak betalingsløsningen, demonstrerer hvordan det virker. FOTO: Berit B. Njarga
BETAL MED FINGEREN: Glem mobilbetaling og bankkort: «Fingopay» er en betalingsløsning som lar deg betale med målinger av vener og blodgjennomstrømming i fingeren din! Hal Fabrizi i selskapet Sthaler, som står bak betalingsløsningen, demonstrerer hvordan det virker. FOTO: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

De siste årene har det kommet mange nye betalingsløsninger, som skal gjøre det enklere for deg og meg som forbruker: Du kan betale med mobilen via apper som Vipps og MobilePay, eller du kan betale med kontaktløse bankkort (NFC).

Vi har fremdeles vanlig betaling med bankkort - og ikke å forglemme kontanter: 30.mai slippes de nye 100- og 200-kronerssedlene, som er først ute av den nye seddelgenerasjonen fra Norges Bank.

Alt dette betinger imidlertid at du må ha med deg betalingsmidler på en eller annen måte, i form av kort, penger eller mobiltelefon. Og med risiko for å miste, glemme, bli frastjålet eller at betalingsmidlene på annen måte kan bli misbrukt av andre.

Med den nye betalingsløsningen «Fingopay» betaler du kun ved hjelp av fingeren din: Du kan altså la lommeboka og telefonen bli igjen hjemme!

Slik virker det: Måler blodgjennomstrømningen!

Puben, arrangement- og konsertlokalet Proud Camden i London har hatt betalingsløsningen «Fingopay» i prøvedrift siden januar 2017.

Det fungerer slik at fingeren din skannes ved registrering, og det lages et 3D-bilde av venestrukturen i fingeren din.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer