Her blir det billig i sommer

Spår gunstig valuta i disse ferielandene.

Eurolandene blir gunstige feriemål i sommer. Det samme gjelder Danmark, hvor den norske krona fortsatt vil nå langt. Foto: All Over Press
Eurolandene blir gunstige feriemål i sommer. Det samme gjelder Danmark, hvor den norske krona fortsatt vil nå langt. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange nordmenn er allerede godt i gang med å planlegge årets sommerferie. I følge beregninger gjort av Star Tour bestiller faktisk nordmenn pakketurer for opp mot en milliard kroner, og det bare i januar.

Men hvor bør du reise hvis du vil få mest mulig for feriepengene?

DinSide har snakket med valutaanalytiker Magne Østnor i DNB, som spår billige ferieopphold i en rekke land i sommer.

>> Lurer du på hvor mye du får for pengene? Prøv DinSides valutakalkulator

Rimelig ferie i euroland

Skal du reise til utlandet i sommer, kan en gunstig valuta gjøre ferien ekstra rimelig, selv om det selvsagt ikke bare er valutaen som teller.

– Det er andre ting som er vel så avgjørende for hvor dyr ferien blir. Når det er sagt, er den norske krona nær rekordsterke nivåer mot euroen, sier Østnor til DinSide.

DNB-analytikeren tror nemlig den norske kronen vil styrke seg enda mer mot euroen i løpet av de neste 6 månedene. Altså vil typiske ferieland som Spania, Italia og Frankrike være gode alternativer i sommer.

I dag tilsvarer 1 euro 7,3 norske kroner, ifølge DNBs valutakurser. Går det som DNB tror, må du ut med enda mindre per euro i sommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer