Arbeidsmarkedet

Her blir det flest nye jobber

Manpower melder at jobbene er tilbake, men dette gjelder ikke for alle bransjer. Forbrukerøkonomen gir deg råd om hvordan du blir en mest mulig attraktiv kandidat å ansette.

FINNES MULIGHETER: Nærmere 200 000 står uten jobb i coronakrisen, samtidig som mange jobber er ledige. Video: Øystein Sæthre Vis mer
Publisert

Krisen i arbeidsmarkedet er snart over, ifølge Manpowers nyeste arbeidsmarkedsbarometer.

Norske arbeidsgivere skal ansette flere til høsten, og forventer å være tilbake til full bemanning i starten av 2022, står det i pressemeldingen.

Arbeidsmarkedsbarometer for tredje kvartal er gjennomført blant 612 norske arbeidsgivere.

- Krisen er ikke over

Coronapandemien førte til den høyeste arbeidsledigheten i Norge siden krigen, og i årets første kvartal er det atter en gang jobbtap, men til høsten skal altså jobbene komme tilbake, ifølge bemanningsbyrået.

Hele 30 prosent av arbeidsgiverne forventer å ansette flere i neste kvartal, og bare 15 prosent skal bemanne ned. Samtidig svarer 63 prosent av arbeidsgiverne at de forventer å være tilbake på samme eller høyere bemanningsnivå som før krisen innen utgangen av januar 2022.

- Det er likevel viktig å huske på at krisen ikke er over for alle, og at andelen selskaper som skal redusere bemanningen, også øker. Vi kan forvente mye omstilling denne høsten, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i Manpower Group Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer