Nye vinmonopol

Her blir det vinmonopol

Mens noen pol er forsinket, ble det nylig bestemt at to nye steder skal få vinmonopol.

NYE VINMONOPOL: Forrige uke bestemte Vinmonopolets styre at to nye steder skal få pol, sannsynligvis i løpet av 2020. Foto: NTB Scanpix
NYE VINMONOPOL: Forrige uke bestemte Vinmonopolets styre at to nye steder skal få pol, sannsynligvis i løpet av 2020. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hittil i 2019 er det åpnet tre nye vinmonopol: Ett i Drammen, ett i Rosendal og ett på Sætre i Hurum. Dermed er det 334 vinmonopol i drift i Norge per i dag.

Samtidig er flere tidligere vedtatte pol noe forsinket, blant annet på grunn av utfordringer med lokalene.

Forrige uke vedtok dessuten styret i Vinmonopolet at det kommer vinmonopol på to nye steder.

Flere forsinkelser

Tre vinmonopol som allerede skulle vært på plass, åpner etter alt å dømme dørene i 2020: Ett i Sand i Nord-Odal, ett i Sand i Suldal, og ett på Valkyrie plass i Oslo.

De to førstnevnte er forsinket fordi lokalene enda ikke er klare til bruk, mens bygget som skal brukes til pol på Valkyrie plass ikke er ferdig.

- Anslaget er at vi kan åpne der i slutten av februar eller i begynnelsen av mars, sier kommunikasjonssjef Jens Nordahl i Vinmonopolet til Dinside.

Også for Råde, Moss, Oslo, Bergen og Stavanger er det gjort vedtak om at det skal komme nye vinmonopol.

Nytt pol i Råde er forsinket på grunn av at både sentrumsplan og reguleringsplan for et sentrumsbygg tok lenger tid enn planlagt, dette er forhold som Vinmonopolet ikke rår over, ifølge Nordahl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer