Her blir du lurt

De verste forbrukerfellene.

Ikke tilsatt sukker, store esker og uprisede varer? Fallgrubene for forbrukerne er mange - vi råder deg til hvordan du unngår dem. Foto: Colourbox
Ikke tilsatt sukker, store esker og uprisede varer? Fallgrubene for forbrukerne er mange - vi råder deg til hvordan du unngår dem. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pakninger som gir seg ut for å være større enn de er, skjulte prisøkninger, hemmelig pristriksing og generelle bedragerier.

De to forbrukerekspertene Gerd Billen og Ilse Aigner fra tyske forbrukerorganisasjoner gir deg tipsene til hva du bør være oppmerksom på for ikke å bli lurt som forbruker. Dette ifølge avisen Bild.de

På bakgrunn av de tyske ekspertenes tips, og DinSides tidligere artikler, gir vi deg denne listen med forbrukerfellene du må passe deg for:

1. Mangelfull prising: Feilprising og mangelfull prismerking av varene er utbredt i norske dagligvarebutikker. Dersom du ikke sjekker kassalappen eller følger med når varene slås inn på kassen, kan du risikere å måtte betale mer for varen enn du vil.

Tips: Sjekk alltid kassalappen, og krev pris på varer som ikke er merket.

Nå skal du slippe å bli lurt

2. Utvannet juice: Ferdig utblandet juice som eple- og appelsindrikkene Tørst og Friskus er egentlig ... ferdig utblandet juice. Disse produktene er opptil 400 prosent dyrere enn om du kjøper juicen på kartong og blander selv.

Tips: Sjekk innholdet og sammenlikn litersprisen med vanlig juice på boks.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.