Synes du at dagligvarebutikken din har et stort utvalg brød?
Ved første øyekast kan det gjerne se slik ut. Men alle er bare ulike versjoner av det samme fabrikkbrødet.
Det avslører den svenske matskribenten Mats-Eric Nilsson på Aftonbladet.no.
Ferskt, godt hevet brød uten tilsetningsstoffer er nå blitt en luksusvare, konkluderer han.
Les også: Slik velger du riktig brød
Jukser brødet «grovt»
Å finne et brød som er baket «på god gammel måte» er praktisk talt umulig.
Brødprodusentenes metoder går blant annet ut på å pumpe inn så mye luft som mulig for å få det til å «heves».
Og for å lure helsebevisste forbrukere anvender de brun karamellfarge for å gjøre brødet mørkt og dermed «grovt».
Vi har testet: Her er den groveste grovisen
Ifølge Nilsson har matprodusentene for dårlig tid til å bake skikkelig brød som får heve ordentlig og når det er ferdig går det ikke lang tid før det blir for gammelt.
Kjøper volum, ikke vekt
Ettersom tid er penger, prøver industrien å stadig finne fram til nye metoder som kan minimere baketiden og forlenge holdbarheten.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger