Her bor de ivrigste selgerne

Det er store lokale forskjeller på hvem som er ivrigst på markedsplassen Finn.no

Bruktvarene er ikke jevnt spredd over hele landet. (Faksimile: Finn.no)
Bruktvarene er ikke jevnt spredd over hele landet. (Faksimile: Finn.no) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har antakelig kjøpt eller solgt noe på Finn.no. I snitt legges det månedlig ut 21,1 annonser per 1000 innbyggere, melder Finn. Det viser seg imidlertid at det er store forskjeller på hvem i landet som er de mest aktive bruktselgerne på nett.

De ivrigste kremmerne bor på Østlandet, nærmere bestemt i Oslo og i Akershus. I Oslo legges det i snitt ut 36 annonser per 1000 innbyggere per måned.

De neste fylkene med flest bruktselgere er Vestfold, Østfold og Sør-Trøndelag.

Nordlendinger minst aktive

Nordlendinger er de minst aktive på FINN-torget. I Finnmark legges det kun ut 5,2 annonser per 1000 innbyggere, noe som står i skarp kontrast til Tigerstaden og snittet for Norge totalt.

"Alle" skal ha sofa

- De ivrigste selgerne befinner seg på Østlandet, og i noen av de største byene. Grunnen kan være at det er et større marked for kjøp og salg her, og at folk bor tettere. Særlig hvis man skal kjøpe større varer, kan det være gunstig med kort reisevei, sier produktdirektør for Finn-torget, Nina Sandvold Brekke.

Hun understreker imidlertid at markedsplassen også har betalingsløsninger gjør det mulig å handle trygt uten å møte selger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer