Her bør du ikke spare

To nye produkter slaktes av Forbrukerrådet.

(Illustrajon/faksimile: Firstactive.no og Acta.no)
(Illustrajon/faksimile: Firstactive.no og Acta.no) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag har Sparebank 1 fått refs av Bankklagenemnda for å ha solgt hedgefond til en dement 88-åring, og i går kunne DinSide presentere bankene som slaktes for dårlige spareråd.

I dag gir vi deg to sparealternativer som Forbrukerrådet har sett nærmere på. Begge får strykkarakter og er spareavtaler du bør holde deg unna.

150.000 nordmenn kan være lurt!

First Multi-Asset Active (First Active):

Fondet er et underfond av LSAM 3 plc, som er et åpent investeringsselskap registrert i Irland. Fondet har et bredt investeringsmandat for forvaltning av midlene og vil investere i både aksjer og rentepapirer.

Forbrukerrådets konklusjon: Forbrukerrådets vurdering er at produktet, på grunn av kombinasjonen av aksjer og obligasjoner, har middels risiko. Det kan dermed ikke forventes at fondet skal klare å gi noe premie ut over risikofri rente uten samtidig å ta mer risiko ved offensiv bruk av derivater og shortsalg.

Når det gjelder avkastning, så kan kundene, på grunn av stor obligasjonsandel og høye kostnader, ikke forvente å oppnå høyere avkastning (basert på historiske data) enn risikofri rente. Dette må sees som svært negativt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.