Her bør du ikke spare

To nye produkter slaktes av Forbrukerrådet.

(Illustrajon/faksimile: Firstactive.no og Acta.no)
(Illustrajon/faksimile: Firstactive.no og Acta.no) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag har Sparebank 1 fått refs av Bankklagenemnda for å ha solgt hedgefond til en dement 88-åring, og i går kunne DinSide presentere bankene som slaktes for dårlige spareråd.

I dag gir vi deg to sparealternativer som Forbrukerrådet har sett nærmere på. Begge får strykkarakter og er spareavtaler du bør holde deg unna.

150.000 nordmenn kan være lurt!

First Multi-Asset Active (First Active):

Fondet er et underfond av LSAM 3 plc, som er et åpent investeringsselskap registrert i Irland. Fondet har et bredt investeringsmandat for forvaltning av midlene og vil investere i både aksjer og rentepapirer.

Forbrukerrådets konklusjon: Forbrukerrådets vurdering er at produktet, på grunn av kombinasjonen av aksjer og obligasjoner, har middels risiko. Det kan dermed ikke forventes at fondet skal klare å gi noe premie ut over risikofri rente uten samtidig å ta mer risiko ved offensiv bruk av derivater og shortsalg.

Når det gjelder avkastning, så kan kundene, på grunn av stor obligasjonsandel og høye kostnader, ikke forvente å oppnå høyere avkastning (basert på historiske data) enn risikofri rente. Dette må sees som svært negativt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer