Her bør du slå av telefonen

At det er dyrt å ringe hjem fra utlandet, det visste du helt sikkert. Men var du klar over at det kan koste enda mer å motta en samtale hjemmefra?

Det kan være svært dyrt å trykke på mobiltelefonens svar-knapp i utlandet. I enkelte land er det faktisk dyrere å motta en samtale enn det er å ringe hjem.
ILLUSTRASJON: Bjørn Eirik Loftås
Det kan være svært dyrt å trykke på mobiltelefonens svar-knapp i utlandet. I enkelte land er det faktisk dyrere å motta en samtale enn det er å ringe hjem.
ILLUSTRASJON: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du befinner deg i ferieparadiset Fiji og skal ringe hjem til kjæresten i Norge, slipper du unna med å betale 3,83 kroner per minutt (Telenor). Hvis derimot kjæresten ringer deg - og du velger å trykke på svar-tasten - må du punge ut med hele 19,66 kroner per minutt, hele fem ganger så mye.

Dette er ikke et typisk eksempel. Men det illustrerer at det i enkelte land faktisk er dyrere å motta en samtale hjemmefra enn det er å ringe hjem. Fiji-eksempelet er altså nyttig som påminnelse om hvor viktig det er å være kritisk til hvilke samtaler du besvarer når du er på ferie.

35 kroner per minutt

I India koster det for eksempel 24,05 kroner per minutt å besvare en samtale fra Norge (NetCom-BDL Mobile). Det vil si at en samtale på drøye fire minutter fortærer en hundrelapp. (NB: Vi oppgir kun den utenlandske partner-operatøren for land der den aktuelle norske operatøren har flere enn én partner)

Og reiser du til Peru, må du belage deg på å betale hele 34,96 kroner per minutt når du besvarer samtalen fra svigerfar som lurer på om dere ble like imponert over Machu Picchu som ham (Telenor-Nextel Peru).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer