Null-avfallsbutikker

Her er all emballasje bannlyst

I juli åpnet en ny butikk i London som selger alle varer uten emballasje - den må du ha med selv.

NULL AVFALL: Meksikanske Jessica Rimoch står bak butikken Jarr Market i London, som åpnet i juli og skal bidra med minst mulig avfall. Foto: Berit B. Njarga
NULL AVFALL: Meksikanske Jessica Rimoch står bak butikken Jarr Market i London, som åpnet i juli og skal bidra med minst mulig avfall. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

I juli åpnet den lille butikken Jarr Market i London, en av flere butikker som ønsker å gjøre et tiltak for miljøet gjennom et konsept som nå brer om seg i Storbritannias hovedstad:

Alle varene i butikken skal selges i løsvekt, og du må selv ha med deg en beholder til å ha varene i.

- Målet er å få ned bruken av engangsplast, og bidra til mindre forsøpling, sier Jessica Rimoch, som står bak det siste tilskuddet innen såkalte null-avfallsbutikker.

Ris, pasta og bønner

Butikken i London skal i hovedsak selge tørrvarer som ris, bønner, kaffe, sukker, mel og urter, i tillegg til noe toalettsaker og rengjøringsprodukter.

Du tar selv med en tom beholder til butikken, som blir veid, før du fyller den med ønsket matvare, som så veies igjen og du betaler for innholdet. For å få med deg varene hjem tar du med deg egne handlenett eller noe annet å bære i, for du får heller ikke plastposer i butikken.

Forbrukere som Dinside har snakket med i nærområdet i London virker positive til å handle i en slik butikk for å bidra til å kutte ned på mengden søppel vi som forbrukere bidrar med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer