Skattemeldingen 2017

Her er alt du bør sjekke før levering av skattemeldingen

Vi samler opp alt vi har skrevet om skattemeldingen, for å hjelpe deg å rekke fristen, som er i dag.

SISTE LITEN: Har du funnet unnskyldning etter unnskyldning for å ikke åpne skattemeldingen, og nå er plutselig leveringsdagen her? Du kan fortsatt få sjekket at tallene stemmer og føre opp fradrag som mangler, men da må du gjøre det med én gang. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
SISTE LITEN: Har du funnet unnskyldning etter unnskyldning for å ikke åpne skattemeldingen, og nå er plutselig leveringsdagen her? Du kan fortsatt få sjekket at tallene stemmer og føre opp fradrag som mangler, men da må du gjøre det med én gang. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Ja, jeg skal sjekke skattemeldingen, jeg skal bare... »

Kanskje denne setningen har vært en gjenganger de siste ukene. Det er nemlig mange som venter til siste dagen før leveringsfristen med å åpne og levere skattemeldingen, tidligere kalt selvangivelsen.

I fjor åpnet 19.590 personer skattemeldingen på leveringsdagen, og 169.895 sendte den ferdig utfylt samme dag. Dette er en god del færre enn de to forgående årene, så tydeligvis var folk tidligere ute fjoråret.

Nettsiden er stresstestet

Men, vil Skatteetaten takle et stort antall innlogginger på denne siste dagen før fristen?

- Både nettsiden skatteetaten.no og leveringsløsningen i Altinn er testet for å håndtere stor pågang. Når mange logger seg på samtidig kan det hende at noen må vente litt, men de aller fleste kommer inn uten problemer, sier pressesjef Merete Bergeland.

Det pleier for øvrig å være større pågang den dagen skattemeldingen tilgjengeliggjøres enn når den skal leveres.

Over 900 ansatte i Skatteetaten sitter beredt til å veilede deg og svare på spørsmål, 250 av disse kommer fra andre avdelinger for å hjelpe i disse stressende skattemeldingstider. På mandag har etaten utvidet åpningstid på telefonlinjen sin, fra klokken 9:00 til 20:00.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer