Påsken 2021

Her er åpningstidene på Vinmonopolet

Sjekk når det er åpent på polet i påsken. I år er det også en ny åpningstid å forholde seg til.

NÅR STENGER POLET?: Her får du oversikten. Foto: NTB/Scanpix
NÅR STENGER POLET?: Her får du oversikten. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets påske nærmer seg, og vil du handle alkohol til de røde dagene har vi undersøkt åpningstidene på Vinmonopolet for deg og hvordan helligdagene påvirker åpningstidene.

Bor du i Oslo eller Viken, lurer du kanskje også på om polene må stenge som følge av strenge tiltak som nylig ble innført:

Svaret er nei. Det er gjort unntak for blant annet matbutikker, apotek, bensinstasjoner, optikere - og Vinmonopolet.

Ny åpningstid denne dagen

I år er det ny åpningstid en av dagene i forkant av påskas mange helligdager.

- Etter at Stortinget endret rammene for Vinmonopolets åpningstid i juni i fjor er vi for første gang åpne til kl. 16:00 onsdag før skjærtorsdag, forteller kommunikasjonssjef Jens Nordahl til Dinside.

Han viser altså til onsdag 31. mars.

- Det som gjør påsken litt tricky vedrørende åpningstid er at vi stenger kl. 15:00 på påskeaften. Aftenene (påskeaften, pinseaften og nyttårsaften) er omfattet av en egen avtale om å stenge kl. 15:00 disse dagene, forklarer Nordahl videre.

Med tanke på potensielle køer oppfordrer Vinmonopolet folk til å planlegge handelen ved å bruke trafikklysene per butikk på nett og app slik at man kan velge tidspunkter med antatt lite kø.

Disse dagene er polet åpent i påsken

  • Lørdag 27. mars: kl. 10:00 – 16:00
  • Søndag 28. mars: Stengt
  • Mandag 29. mars: kl. 10:00 – 18:00
  • Tirsdag 30. mars: kl. 10:00 – 18:00
  • Onsdag 31. mars: kl. 10:00 – 16:00
  • Skjærtorsdag: Stengt
  • Langfredag: Stengt
  • Påskeaften: kl. 10:00 – 15:00
  • 1. påskedag: Stengt
  • 2.påskedag: Stengt

Nordahl presiserer at flere av de minste polene normalt har noe kortere åpningstid enn de andre butikkene, og at dette også gjelder i påska.

- Lokale åpningstider finner kundene på appen og Vinmonopolets hjemmeside, påpeker han.

Hjemlevering fra polet?

Ønsker du ikke å besøke polet på grunn av coronasituasjonen, kan du bestille produkter i nettbutikken for henting på nærmeste Vinmonopol eller på Posten.

Vinmonopolet skriver derimot på sine nettsider at tjenesten med levering på dør er stanset mildlertidig grunnet driftsutfordringer.

IKKE ID: Visste du at førerkortet på mobil ikke fungerer som ID-kort hos Vinmonopolet? Foto: Pål Joakim Pollen. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Hva med ølsalget i påska?

Når det gjelder salg av øl og annen alkoholholdig drikke med maks 4,7 prosent alkohol i dagligvarebutikkene, er det alkoholloven som bestemmer reglene.

Den sier at på dager før søn- og helligdager skal salget opphøre klokka 15.00, men at kommunestyret generelt for kommunen eller for det enkelte salgssted kan innskrenke eller utvide tiden for salg - innenfor visse regler.

I Oslo kommune, for eksempel, stenger ølsalget klokka 18:00 onsdag før skjærtorsdag og påskeaften.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer