Pinsen 2020

Her er åpningstidene på Vinmonopolet

Sjekk når det er åpent på polet i pinsen.

NÅR STENGER POLET?: Her får du oversikten. Foto: NTB/Scanpix
NÅR STENGER POLET?: Her får du oversikten. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Publisert

Årets pinse nærmer seg, og vil du handle alkohol til pinsehelga har vi undersøkt åpningstidene på Vinmonopolet for deg.

Vi har sjekket med Vinmonopolet hvordan helligdagene påvirker åpningstidene, og hvilke muligheter du har for levering etter at hjemleveringa ble påvirket da coronasituasjonene oppsto i mars.

Disse dagene er polet åpent i pinsen

Vinmonopolet holder åpent som normalt fredag 29. og lørdag 30. i pinsehelga. Lørdag stenger polene klokka 15:00, men vær obs på at enkelte lokale pol kan stenge tidligere. Kommunikasjonssjef Jens Nordahl anbefaler å sjekke lokale åpningstider i appen eller på polets nettsider.

Søndag 31. mai er det naturlig nok stengt, slik det er på søndager, men også mandag 1. juni holder polene stengt, ettersom dette er 2. pinsedag.

Hjemlevering tilgjengelig igjen

Da Norge for alvor ble rammet av coronasituasjonen, førte dete også til midlertidig stengning av hjemlevering av bestilte varer.

Nå er denne tjenesten derimot tilgjengelig som normalt.

- Etter at vår leverandør på hjemlevering igjen kunne garantere at de kunne sjekke alder og beruselse ved utlevering av bestilte varer på dør, har denne tjeneste nå vært tilgjengelig i noen uker, forteller Nordahl.

Dette i tillegg til levering til postkontor eller post i butikk.

Når det gjelder tiltak mot smitte i vinmonopolets butikker, sier Nordahl at butikkene først og fremst har fokus på avstand.

- Av smittevernhensyn skal det ikke bli for tett mellom folk i butikkene våre. Noen pol har en maksgrense for antall kunder inne samtidig, i andre pol har ikke dette vært nødvendig rett og slett fordi de har et lavere kundetrykk, forteller han.

IKKE ID: Visste du at førerkortet på mobil ikke fungerer som ID-kort hos Vinmonopolet? Foto: Pål Joakim Pollen. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Hva med ølsalget i pinsen?

Når det gjelder salg av øl og annen alkoholholdig drikke med maks 4,7 prosent alkohol i dagligvarebutikkene, er det alkoholloven som bestemmer reglene.

Ifølge Virke skal salget på dager før søndager og helligdager som hovedregel opphøre klokka 15:00, men kommunestyret i den enkelte kommune kan innskrenke eller utvide tiden for salg i forhold til dette. Kommunen kan maksimalt forlenge salgstidene for alkohol til klokka 18:00 på lørdager og dager før helligdager. Altså bør du sjekke hva som gjelder i kommunen du bor i.

I Oslo kommune, for eksempel, stenger ølsalget klokka 18:00 på pinseaften, altså lørdag 30. mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer