Her er bankenes betalingsfrister

Onsdag 1. april er siste frist for å betale regninger før påsken - men bankene opererer med ulike tidsfrister. Og pass på kredittkort-fristen!

FORFALL I PÅSKEN? Har du lagt inn regningene i nettbanken, og du har dekning på konto, betales de automatisk tirsdag etter påske. Vil du at de skal betales før påske, må du passe på bankenes spesielle frister for onsdag 1. april. Foto: BERIT B. NJARGA
FORFALL I PÅSKEN? Har du lagt inn regningene i nettbanken, og du har dekning på konto, betales de automatisk tirsdag etter påske. Vil du at de skal betales før påske, må du passe på bankenes spesielle frister for onsdag 1. april. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke kun butikkene og Vinmonopolet som har særlige åpningstider i påsken: Også bankene stenger i påsken - og det betyr at du ikke får betalt regningene dine dersom de ligger inne med forfall på en av påskedagene.

Dersom du har regninger med forfall fra onsdag 1. april på ettermiddagen til 6. april, og du ikke selv endrer forfallsdatoen, vil den bli liggende ubetalt til tirsdag 7. april.

LES OGSÅ: Dyrt å vente med regningene

Betales tirsdag etter påske

- Betalinga blir da liggende til tirsdag etter påske. Kunden trenger ikke å foreta seg noe. Den blir da betalt automatisk, det sørger systemet for, forklarer Leif-Kjartan Bjørsvik, mediekontakt i Skandiabanken, til Dinside.

Dersom du har regninger du vil skal betales før påskeferien setter inn, har bankene ulike tidsfrister du må forholde deg til, onsdag 1. april.

Du kan se nærmere hvilke banker som har hvilke frister, lenger nede på siden.

Nei, du får ikke purringer!

Har du autogirobetalinger eller andre betalinger du allerede har lagt inn i nettbanken, kan du imidlertid være trygg på at du ikke skal motta purringer:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer