Her er bankenes betalingsfrister

Onsdag 1. april er siste frist for å betale regninger før påsken - men bankene opererer med ulike tidsfrister. Og pass på kredittkort-fristen!

FORFALL I PÅSKEN? Har du lagt inn regningene i nettbanken, og du har dekning på konto, betales de automatisk tirsdag etter påske. Vil du at de skal betales før påske, må du passe på bankenes spesielle frister for onsdag 1. april. Foto: BERIT B. NJARGA
FORFALL I PÅSKEN? Har du lagt inn regningene i nettbanken, og du har dekning på konto, betales de automatisk tirsdag etter påske. Vil du at de skal betales før påske, må du passe på bankenes spesielle frister for onsdag 1. april. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke kun butikkene og Vinmonopolet som har særlige åpningstider i påsken: Også bankene stenger i påsken - og det betyr at du ikke får betalt regningene dine dersom de ligger inne med forfall på en av påskedagene.

Dersom du har regninger med forfall fra onsdag 1. april på ettermiddagen til 6. april, og du ikke selv endrer forfallsdatoen, vil den bli liggende ubetalt til tirsdag 7. april.

LES OGSÅ: Dyrt å vente med regningene

Betales tirsdag etter påske

- Betalinga blir da liggende til tirsdag etter påske. Kunden trenger ikke å foreta seg noe. Den blir da betalt automatisk, det sørger systemet for, forklarer Leif-Kjartan Bjørsvik, mediekontakt i Skandiabanken, til Dinside.

Dersom du har regninger du vil skal betales før påskeferien setter inn, har bankene ulike tidsfrister du må forholde deg til, onsdag 1. april.

Du kan se nærmere hvilke banker som har hvilke frister, lenger nede på siden.

Nei, du får ikke purringer!

Har du autogirobetalinger eller andre betalinger du allerede har lagt inn i nettbanken, kan du imidlertid være trygg på at du ikke skal motta purringer:

- Det er helligdager, og ingen banker har det vi kaller «kjøringer» disse dagene. Du får derfor ikke purring eller forsinkelsesgebyr på betalinger som har forfall på helligdager/dager som ikke er bankdager, som lørdag og søndag, forklarer Bjørsvik videre.

- Betalinger som ligger inne med forfall i påsken blir betalt 7. april, men de vil være registrert på den datoen de skal betales, sier Johannes Stenwig, assisterende informasjonssjef Nordea Norge, til Dinside.

Han sier videre at så lenge du legger de betalingene som forfaller til betaling – og har dekning på konto – så skal det gå bra, uten purringer.

Tirsdag etter påske er tradisjonelt en travel dag hos kundeservice i bankene. Mange har spørsmål rundt regninger som har hatt forfall i påskedagene, og Stenwig sier at de også får endel henvendelser fra kunder som har opplevd problemer med kort på ferien - og legger til at du derfor bør derfor ha med to kort.

Pass på kredittkortfristen!

Husk at må gjøre ekstraordinær innbetaling til kredittkortet dersom du ønsker å ha hele beløpsgrensen tilgjengelig i ferien - dersom du allerede har endel utestående.

Du kan betale inn til kredittkortet også utenom den månedlige regningen. Da trenger du KID-nummer og kontonummer til kredittkortkontoen.

KID-nummer finner du på en tidligere betaling. Eller du kan ringe kundeservice i banken, så hjelper de deg.

Dersom du ønsker å betale inn ekstra, må du forholde deg til enda en frist:

- Betalinger til en kredittkonto som er utført før klokken 12.00, vil bli disponibelt på kredittkonto neste virkedag. Betalinger utført etter klokken 12 vil først bokføres etter to virkedager. Dermed anbefaler vi at betalinger til kredittkortkonto utføres før klokken 12.00 tirsdag 31. mars, for å sikre at betalingen er registrert før påske, forteller Tina Berggård, kommunikasjonsrådgiver i DNB, til Dinside.

LES OGSÅ: Betalt ferien med kreditt? Pass på dette når du kommer hjem

Her er bankenes betalingsfrister

Skandiabanken:

  • Betalingsfrist: Fristen for regningsbetaling er onsdag 1. april klokken 13.50, mens betaling til utlandet har frist cirka klokken 9.00.
  • Kundeservice: Åpent alle dager hele påsken 6.00 – 24.00

Nordea:

  • Betalingsfrist: Onsdag kl. 11.30 er siste frist for ordinær betaling. Hastebetalinger i USD, CAD, GBP, EUR, SEK, DKK og NOK: kl 12.00. Hastebetalinger i CZK og PLN: kl 10.00. Hastebetalinger i andre valutasorter: kl 8.00.
  • Kundeservice: Døgnåpent

DNB:

  • Betalingsfrist: Innlandsbetalinger i Norge, onsdag kl. 14.30, hastebetalinger innland er onsdag kl 15.00, utlandsbetalinger kl. 09:00.
  • Kundeservice: Hele døgnet, alle dager.

Danske bank:

  • Betalingsfrist: Betalinger gjort etter klokken 14.15 onsdag 1. april blir først gjennomført natt til tirsdag 7. april.
  • Kundeservice: 8-13 onsdag 1. april, ellers stengt til tirsdag 7. april.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer