Betalingsfrister regninger påska 2018

Her er bankenes betalingsfrister

Betale regninger i påska? Husk betalingsfristene!

BETALINGSFRIST: Skal du betale noe i nettbanken i påsken, må du huske bankenes betalingsfrister - for betalinger med forfall på helligdagene går ikke før over påske. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BETALINGSFRIST: Skal du betale noe i nettbanken i påsken, må du huske bankenes betalingsfrister - for betalinger med forfall på helligdagene går ikke før over påske. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Det er ikke kun butikkene og Vinmonopolet som har særlige åpningstider i påsken: Også bankene stenger i påsken - og det betyr at du ikke får betalt regningene dine dersom de ligger inne med forfall på en av påskedagene.

Dersom du har regninger med forfall fra onsdag 28. mars på ettermiddagen til 2. april, og du ikke selv endrer forfallsdatoen, vil den bli liggende ubetalt til tirsdag 3. april.

Nei, du risikerer ikke purregebyr

Hva skjer med autobetalinger som ligger inne med forfall på en av dagene i påsken når det ikke går betalinger?

Tina Berggård i Danske Bank forteller til Dinside at AvtaleGiroer styres av betalingsmottaker, så de vil endre dette automatisk.

- Det skal i utgangspunktet ikke være mulig å legge noe til forfall på dager uten bankkjøringer, så disse vil som regel bli trukket dagen før eller dagen etter helligdagene. Ligger de likevel med forfall i påska, vil de ligge og «vente» før de trekkes første virkedag etter påske, sier Berggård.

- Kan man risikere purregebyr på disse betalingene med forfall på stengte dager - som eventuelt kan medføre at betalingen går etter forfall?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer