Betalingsfrister regninger påska 2018

Her er bankenes betalingsfrister

Betale regninger i påska? Husk betalingsfristene!

BETALINGSFRIST: Skal du betale noe i nettbanken i påsken, må du huske bankenes betalingsfrister - for betalinger med forfall på helligdagene går ikke før over påske. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BETALINGSFRIST: Skal du betale noe i nettbanken i påsken, må du huske bankenes betalingsfrister - for betalinger med forfall på helligdagene går ikke før over påske. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Det er ikke kun butikkene og Vinmonopolet som har særlige åpningstider i påsken: Også bankene stenger i påsken - og det betyr at du ikke får betalt regningene dine dersom de ligger inne med forfall på en av påskedagene.

Dersom du har regninger med forfall fra onsdag 28. mars på ettermiddagen til 2. april, og du ikke selv endrer forfallsdatoen, vil den bli liggende ubetalt til tirsdag 3. april.

Nei, du risikerer ikke purregebyr

Hva skjer med autobetalinger som ligger inne med forfall på en av dagene i påsken når det ikke går betalinger?

Tina Berggård i Danske Bank forteller til Dinside at AvtaleGiroer styres av betalingsmottaker, så de vil endre dette automatisk.

- Det skal i utgangspunktet ikke være mulig å legge noe til forfall på dager uten bankkjøringer, så disse vil som regel bli trukket dagen før eller dagen etter helligdagene. Ligger de likevel med forfall i påska, vil de ligge og «vente» før de trekkes første virkedag etter påske, sier Berggård.

- Kan man risikere purregebyr på disse betalingene med forfall på stengte dager - som eventuelt kan medføre at betalingen går etter forfall?

- Så lenge de betales første virkedag etter forfall, skal det ikke være noe problem. Man kan tidligst bli belastet purregebyr 14 dager etter opprinnelig forfall, forklarer Berggård.

Slik fyller du opp kredittkortet før ferien

Husk at du må gjøre en ekstraordinær innbetaling til kredittkortet dersom du ønsker å ha hele beløpsgrensen tilgjengelig i ferien - dersom du allerede har endel utestående.

Du kan betale inn til kredittkortet også utenom den månedlige regningen.

Ønsker du å ha full kreditt tilgjengelig for helligdagene i påska, er det ulike frister å forholde seg til alt etter hvor du har kredittkortet og hvilken bank du ellers bruker:

- Dersom man har kredittkortkontoen i en annen bank enn den man betaler kredittkortregningen fra, må man ta høyde for at det ikke er noen bankkjøringer i påska. Man bør derfor ha betalt inn direkte på kredittkortkontoen helst tirsdag, men senest onsdag før klokken 15.00 for at beløpet skal være inne på konto før påska, råder Berggård.

- Men har du både betalingskonto og kredittkortkonto i samme bank, i hvert fall Danske Bank, kan du fint overføre fra brukskonto til kredittkortkonto direkte i nettbanken gjennom hele påska. Beløpet blir da bokført umiddelbart og pengene blir disponible på kredittkortet, sier Berggård.

Hun påpeker også at man må huske at dersom man betaler faktura med KID-nummer, tar det gjerne 2-3 virkedager før pengene er på kredittkortkontoen.

Dette er fordi pengene da først betales inn til en konto i banken, før de deretter går inn på kredittkortkontoen derifra. Dette gjelder også om kontoene er i samme bank.

Her er fristene for regningsbetaling i påska:

Her er fristene hos noen av de største bankene. Du bør selv sjekke fristene i din bank dersom det er noe du lurer på eller som haster.

DNB:

Innenlandsbetalinger i Norge må være registrert innen kl 14.30 onsdag 28. mars - og hastebetalinger innland innen kl 15. Utenlandsbetalinger (både ordinære og haster): Frist kl. 09:00.

Nordea:

Betalinger som skal gå før påske må være registrert og bekreftet før kl 14:00. Betalinger mellom kl 14:00 - kl 24:00 vil bli belastet konto kl 24:00 natt til tirsdag etter påske, og være disponibelt på mottakers konto cirka kl 07:00. Lån med forfall 29.3. - 2.4. belastes avtalt konto den 3. eller 4. april.

Danske bank:

Betalingsfrist: Betalinger som skal gå før påske må være registrert før kl 15:00 onsdag før Skjærtorsdag. Betalinger etter dette blir først gjennomført natt til tirsdag 3. april.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer