Her er bivirkningene

Kvier du deg for vaksine mot svineinfluensa? Dette har du i vente.

Det har kommet inn 94 bivirkningsrapporter totalt, 35 av disse er alvorlige.  Foto: Colourbox.com
Det har kommet inn 94 bivirkningsrapporter totalt, 35 av disse er alvorlige. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå har over en million nordmenn fått vaksine mot svineinfluensa.

Forrige uke kom Legemiddelverket ut med en oversikt over mistenkte bivirkninger som er blitt rapportert etter at vaksineringen satte i gang.

Det har kommet inn 94 totalt rapporter om bivirkninger. 35 av dem er alvorlige – det vil si reaksjoner som har medført død, livstruende sykdom, sykehusinnleggelse/forlenget sykehusopphold, vedvarende nedsatt funksjonsevne/funksjonskapasitet eller medfødt fødselsdefekt. Det er rapportert om fire dødsfall.

Les også:Bør friskuser vaksinere seg?Du må ta vaksinen!

Ingen sammenheng

- Foreløpige resultater viser at dødsfallene ikke har noen sannsynlig sammenheng med vaksinen. Dødsfall som skyldes vaksiner forekommer nesten aldri. Når man vaksinerer mange over kort tid, vil det tilfeldigvis skje dødsfall som ikke har noen sammenheng med vaksineringen, står det på nettsidene til Legemiddelverket.

I tillegg har det kommet inn to rapporter om spontanaborter. Heller ikke her tror Legemiddelverket at det er en sammenheng.

- Det er lite trolig at spontanabort eller fosterdød har sammenheng med vaksinen. Endelige konklusjoner kan imidlertid først trekkes når alle undersøkelser er ferdige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer