Pensjon gjennom jobben

Her er bransjene med best og dårligst pensjonsordninger

Det kan skille over 146.000 kroner i pensjon etter hvem du jobber for.

GODE PENSJONSORDNINGER: Olje- og gassbransjen, hovedsakelig operatørbedriftene, har arbeidstakerne som får blant de beste pensjonsordningene, ifølge Frende Forsikring. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
GODE PENSJONSORDNINGER: Olje- og gassbransjen, hovedsakelig operatørbedriftene, har arbeidstakerne som får blant de beste pensjonsordningene, ifølge Frende Forsikring. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor mye du får i pensjon den dagen du forlater arbeidslivet for godt, er avhengig av flere faktorer, blant annet lønn og arbeidsgiver.

Frende Forsikring har sett på hvilke bransjer som utmerker seg når det gjelder å gi arbeidstakerne bedre og dårligere pensjonsordninger. De baserer funnene på en kombinasjon av flere kilder: sin egen pensjonsportefølje, pensjonsundersøkelser gjennomført av eksterne konsulentselskaper og observasjoner i markedet gjennom flere år.

- Det er helt klart noen bransjer som utpeker seg med gode pensjonsordninger, men det er også store forskjeller innad i de ulike bransjene, påpeker pensjonsekspert Rune Danielsen i Frende overfor Dinside.no.

Derfor er det viktig at alle setter seg godt inn i hvilken pensjonsavtalene de har gjennom arbeidsgiver, slik at de kan tilpasse sin private sparing deretter, legger han til.

De beste pensjonsordningene

Så, hvilke fem bransjer utmerker seg på topp og bunn av lista over pensjonsordninger?

Dette er de bransjene i privat sektor som har best pensjonsordninger, ifølge Frende:

  1. Finansbransjen
  2. Olje- og gassbransjen (operatørbedriftene)
  3. Energisektoren
  4. Ingeniørbedrifter
  5. Advokatbedrifter

Det er flere grunner til at disse bransjene har gode ordninger, men mye av det handler nok om å tiltrekke seg og beholde de beste hodene, ifølge Danielsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer