Månedsprisen på mobilabonnementet inkluderer ikke alt

Her er de 5 største, skjulte utgiftene

Nå må norske mobiloperatører fortelle deg prisene for alt som ikke inkluderes. Her er de største fellene.

KAN BLI DYRT: Alt som ikke inkluderes i månedsprisen kan føre til høyere mobilregninger. Forbrukerombudet vil at norske mobiloperatører blir flinkere til å fortelle deg hvordan. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
KAN BLI DYRT: Alt som ikke inkluderes i månedsprisen kan føre til høyere mobilregninger. Forbrukerombudet vil at norske mobiloperatører blir flinkere til å fortelle deg hvordan. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Sier man noe om hva som er inkludert, må man si alt, sier nestleder Bente Øverlie i Forbrukerombudet til Dinside.

Hun snakker om norske mobiloperatører. For i dag er det to tall reklamer og nettsider snakker høyest om: Inkludert datamengde og månedsprisen. Det som ikke snakkes like høyt om, er alt som kommer i tillegg.

- Dette er viktig informasjon som forbrukerne trenger for å forstå hva prisen egentlig innebærer. Slik informasjon gis ofte ett klikk unna, og vi mener dette ikke er godt nok, fortsetter Øverlie.

Forbrukerombudet har derfor sendt et brev til alle norske mobiloperatører, hvor de krever at prisene på alt som kommer i tillegg til månedsprisen må klarere fram enn i dag

Ombudet varsler samtidig tilsynsaksjoner senere i år for å avdekke eventuelle brudd på markedsføringslovens krav om tydelig prisinformasjon.

Men hva er egentlig disse skjulte utgiftene ombudet vil ha fram i lyset? Her er de fem viktigste.

#1: Roaming utenfor EØS

Dette har Forbrukerombudet kjeftet på tidligere, og de kjefter igjen: Mobiloperatøerne må fortelle deg nøyaktig hva «fri bruk i EØS» betyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer