Fast eller flytende rente?

Her er de beste fastrentelånene

Vi har sjekket prisene på fastrentelån med tre- og femårs bindingstid, og sammenlignet dem med de beste tilbudene med flytende rente.

RENTEFRYKT: Varslingen av ytterligere renteøkninger i tiden framover kan få det til å gå kaldt nedover ryggen til de fleste lånekunder, men det er få gode grunner til å binde renta, ifølge Finansportalen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
RENTEFRYKT: Varslingen av ytterligere renteøkninger i tiden framover kan få det til å gå kaldt nedover ryggen til de fleste lånekunder, men det er få gode grunner til å binde renta, ifølge Finansportalen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Styringsrenten forble uendret i oktober på 0,75 prosent. Forrige måned økte Norges Bank renten med 0,25 prosentpoeng, og neste renteøkning er forventet i første kvartal av 2019.

I kjølvannet av renteoppgangen har flere banker opplevd økt interesse for å binde renten, som også kom tydelig fram i Norges Banks ferske utlånsundersøkelse.

Vi har hørt mer med de to største bankene i landet om tendensene de ser blant sine lånekunder, samt sjekket prisene på boliglån med fast og flytende rente hos Finansportalen.

Grunnen til å binde renten

Men, først det «evige» spørsmålet: Skal jeg velge fast eller flytende rente?

Dette har Dinside skrevet flere saker om, blant annet har vi understreket at flytende rente historisk er billigere enn fast og at det er vanskeligere å flytte et fastrentelån enn et flytende.

- Den eneste gode grunnen til å velge fast rente på boliglånet, er at du trenger å forsikre deg mot renteøkninger, fordi økonomien din ikke tåler dette, sier Elisabeth Realfsen i Finansportalen til Dinside.no.

Du bør ikke binde renten for å tjene på det i lengden, fortsetter hun. Den vaslede renteøkningen kan vise seg å bli både mindre og større enn i Norges Banks prognoser, og på riktig lang sikt kan det meste skje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer