Svenskehandel desember 2017

Her er de beste svenskekuppene akkurat nå!

Det er fremdeles mulig å gjøre gode kjøp på svenskehandel. Vi har sjekket prisene for deg – og her er de beste tipsene.

JEPP, RIBBE ER GRISEBILLIG: Du får ikke billigere ribbe enn dette i Norge: 29,90 kroner for fersk ribbe er virkelig billig. I Norge er billigste vakuumpakkede ribbe i lavprisbutikkene dobbelt så dyr ... Foto: Berit B. Njarga
JEPP, RIBBE ER GRISEBILLIG: Du får ikke billigere ribbe enn dette i Norge: 29,90 kroner for fersk ribbe er virkelig billig. I Norge er billigste vakuumpakkede ribbe i lavprisbutikkene dobbelt så dyr ... Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg 3. søndag i advent og det er kun én uke til jul.

Denne helgen, lørdag 16. og søndag 17. desember, ventes det storinnrykk av nordmenn på svenskehandel.

– Julerushet har begynt, men normalt sett blir det ekstra mye fra 12. desember, når julelønningene med halv skatt kommer, og pensjonistene får utbetalingene sine. Så helga 16. til 17. blir den mest travle helga nå før jul, sier Ole Lind, butikksjef ved MaxiMat på Nordby Shoppingsenter til Dinside.

Det betyr at det kan bli travelt i ribbedisken på svenskegrensa til helga – også ettersom det er eneste helgen mellom utbetalingene 12. desember og selve julehelga.

– Fra 12. til og med 22. desember blir det erfaringsmessig travlest. 23. desember er det imidlertid stille og rolig, forteller Lind.

Ønsker du å sikte deg inn mot et mest mulig rolig tidspunkt, bør du komme tidlig eller seint.

VENTER STORINNRYKK I HELGEN: Ole Lind, butikksjef hos MaxiMat på Nordby Shoppingsenter, sier helgen 16. og 17. desember blir den travleste nå før jul. Og lørdag mellom klokka 12 og 17 er erfaringsmessig det travleste tidspunktet i butikken. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
VENTER STORINNRYKK I HELGEN: Ole Lind, butikksjef hos MaxiMat på Nordby Shoppingsenter, sier helgen 16. og 17. desember blir den travleste nå før jul. Og lørdag mellom klokka 12 og 17 er erfaringsmessig det travleste tidspunktet i butikken. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

– Før klokka 12 er det stillest, forteller Lind – og sier videre at det mest travle tidspunktet i løpet av hele helga er lørdag mellom 12 og 17.

At det er nettopp lørdag og ikke søndag som er travlest, henger nok sammen med at nordmenn gjerne svinger innom Systembolaget i samme slengen – og det er ikke åpent søndager.

– Men tidlig og seint er det stillest, sier han.

Dinside har ferske pristester fra svenskehandel på både julemat, bakervarer, gaver og annet. Her kan du se de beste kjøpene du kan gjøre nå:

GRISEBILLIG: Fersk ribbe selges for 29,90 svenske kroner i svenske grensebutikker. Det er halve prisen av det vi betaler for billigste lavprisribbe her hjemme. Foto: Berit B. Njarga
GRISEBILLIG: Fersk ribbe selges for 29,90 svenske kroner i svenske grensebutikker. Det er halve prisen av det vi betaler for billigste lavprisribbe her hjemme. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Svinebillig fersk ribbe!

På tross av at den norske og svenske krona er nesten like mye verdt om dagen, kan det fremdeles være mye å spare på å handle julematen i Sverige.

Dinside sjekket nylig prisene på 54 typiske julematvarer i Sverige og sammenliknet med prisene på tilsvarende varer i norske billigmatbutikker.

Her er noe av det vi fant til ekstra lav pris i Sverige:

 • Ribbe til 29,90 svenske kroner – eller 59,90 kroner hos Kiwi
 • Juleskinke: 29,90 kr/kg i Sverige – 98,70 kr/kg i Norge
 • Juleedamer: 45,60 kr/kg i Sverige – 138,60 kr/kg i Norge
 • Gräddost: 66,60 kr/kg i Sverige, 105 kr/kg i Norge
 • Port salut: 89,90 kr/kg i Sverige – 181,90 i Norge
 • Tomatsild: 71,30 kr/kg i Sverige – 175,60 i Norge

Her kan du se enda flere priser og tips til svenske matkupp i pristesten av julemat

GODTERI TIL UNDER HALV PRIS: Noe betaler vi faktisk tre ganger så mye for i Norge, sammenliknet med i Sverige. Foto: Kristin Sørdal
GODTERI TIL UNDER HALV PRIS: Noe betaler vi faktisk tre ganger så mye for i Norge, sammenliknet med i Sverige. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Godteri til jul? Kjøp det til under halv pris i Sverige!

For mange hører det litt ekstra kos med til jula, i form av godterier. Og her er et (selvsagt) også mye å spare på å handle over grensen hos Söta bror.

I Dinsides ferske pristest av godteri på matbutikken i Sverige sammenliknet med norske priser, fant vi at vi at ALT var billigere i Sverige.

Noe betaler du faktisk tre ganger så mye for i Norge, sammenliknet med Sverige!

Se forskjellene:

 • Anthon Berg marsipansjokolade: 143,20 kr/kg i Sverige – 416 kr/kg i Norge
 • Twist: 90,70 kr/kg i Sverige – 142,10 kr/kg i Norge
 • Juleskum: 99,60 kr/kg i Sverige – 214,50 kr/kg i Norge

Her finner du de hele pristesten med alle godteriprisene – inkludert produktene med de mest ekstreme prisforskjellene

Julebakst? – Vent til etter harryhandelen!

I tillegg til typisk julemat så har vi også sjekket prisene på mel og bakervarer som mange handler i forbindelse med julebaksten.

Vi har sjekket pris på 27 bakervarer – og ALT er billigere i Sverige!

Mye selges til godt under halv pris i nabolandet.

STORT OG BILLIG: Mye selges i større forpakninger i Sverige - og blir ekstra billig av den grunn. Men alt vi har prissjekket i bakehylla er billigere uansett, ifølge Dinsides ferske pristest. Foto: Berit B. Njarga
STORT OG BILLIG: Mye selges i større forpakninger i Sverige - og blir ekstra billig av den grunn. Men alt vi har prissjekket i bakehylla er billigere uansett, ifølge Dinsides ferske pristest. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Svenskene selger flere matvarer i større forpakninger enn vi gjør i Norge – som kan forklare noe av forskjellene på noen av produktene. Men også varer i tilsvarende like størrelser, er billigere over grensa.

 • Mel: 6,45 kr/kg i Sverige – 9,80 kr/kg i Norge
 • Rom- eller mandelessens: 596,70 kr/l i Sverige – 993,30 kr/l i Norge
 • Sukker: 9,95 kr/kg i Sverige – 17,90 kr/kg i Norge
 • Kondensert melk: 55,20 kr/l i Sverige – 91,50 kr/l i Norge

Her får du full oversikt over de beste kuppene i mel- og bakehylla

Gluten- eller laktosefri mat? Billigere og bedre i Sverige

Vi har sjekket prisene på glutenfri mat og laktosefri mat og ikke bare er utvalget mye bedre – men mye er også billigere:

5 av 5 laktosefrie produkter er billigere i Sverige enn i Norge og 11 av 15 glutenfrie produkter er billigere i Norge enn i Sverige.

For eksempel koster 1 liter laktosefri lettmelk cirka 29 kroner i Norge mens den koster cirka 15 kroner i Sverige.

Og mens Wasa glutenfrie knekkebrød koster 125 kroner per kilo i Sverige, koster det samme knekkebrødet 162 kroner per kilo i Norge.

Her finner du hele pristesten på glutenfrie og laktosefrie produkter

LEKER KAN DU HANDLE HJEMME: Det er nemlig billigere i Norge, ifølge Dinsides pristest. Foto: Kristin Sørdal
LEKER KAN DU HANDLE HJEMME: Det er nemlig billigere i Norge, ifølge Dinsides pristest. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

Ligg unna lekebutikkene

Det er fristende å raske med seg et og annet fra de øvrige butikkene på kjøpesenteret når du først er der. Men her må du passe på: Det er nemlig ikke alt som er billigere i Sverige.

Leker er noe av det som det heller lønner seg å handle hjemme i Norge – og da gjerne via nettbutikker fra sofakroken:

I vår pristest av leker fant vi at 13 av produktene var billigst i Norge, to leker hadde samme pris i Sverige og Norge – og kun ett produkt var billigere i Sverige.

Lurer du på hvilke leker du bør styre unna å handle på svenskeshopping? Svaret finner du her

Systembolaget? Husk åpningstidene

Mange kommer ikke utenom Systembolaget dersom de legger handleturen til Sverige. Husk å sjekke åpningstidene før du drar:

Vår siste pristest viser at det er mye å spare på å kjøpe edle dråper på Systemet:

Her kan du lese hva du kan spare ved å kjøpe norske bestselgere hos Systembolaget.

Les også:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer