Her er de "hemmelige" rabattene

Noen tastetrykk, og du får ekstra prisavslag på en mengde varer.

Rabattkodene har blitt en ny markedsføringsstrategi. Foto: Rabattweb.no
Rabattkodene har blitt en ny markedsføringsstrategi. Foto: Rabattweb.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rabattkodene er på vei til Norge etter endringer i markedsføringsloven i fjor. Tidligere denne uken omtalte vi nettstedet Rabattweb.no, som er en nettside som samler rabattkoder du kan benytte for å få ekstra avslag før du handler.

Nå har vi fått mange tips om hvor du kan få tak i enda flere koder av den samme typen. Rabattkode.com, Jenterabatt.com, Kupongkode.com, DinRabatt.com, Kuponger.org og Rabatt24.no.

Vi ser imidlertid at det er mange av de samme butikkene som går igjen på de ulike sidene. Vær også oppmerksom på at noen av tilbudene ikke er eksklusive, men at du like gjerne kan gå direkte til nettbutikken for å få de rabatterte prisene. Dette gjelder spesielt for sommersalgene i de ulike klesbutikkene.

Det er imidlertid også mulig å spare en del penger ved bruk av noen av disse kodene.

Se også: Her er det alltid salg

Rabatter du kan ha bruk for

Men med så mange ulike sider, kan det være vanskelig å vite hvor man skal begynne å lete. Og det å vurdere hvilke rabatter og tilbud som er de beste, er vanskelig i og med at folks behov er så forskjellige. Nedenfor har vi imidlertid listet opp noen rabatter som vi mener kan være interessante akkurat nå.

 • Hotels.com: Ti prosent avslag på alle hotellbestillinger. Varer til 15.7.2010. Kode for eksempel hos Rabattweb.no,
 • Star Tour: Opptil 750 kroner i rabatt når du reiser sammen. Kode for eksempel hos Jenterabatt.com
 • Scandic Hotels: 20 prosent rabatt på weekendopphold minimum 2 netter. Varer til 31.12.2010. Kode for eksempel hos Rabatt24.no
 • Euroflorist: Ti prosent avslag på alle bestillinger. Kode for eksempel hos Dinrabatt.com
 • Akademika.no: 100,- avslag på hver ordre. Varighet til 18.8.2010. Kode for eksempel hos Kupongkode.com
 • Apple Store: 8 prosent rabatt på maskiner, programvare og produkter. Ingen oppgitt varighet. Finnes hos Kupongkode.com.
 • Dell: 5 prosent avslag på utvalgte modeller. Minimum ordre 6.900 kroner. Varighet til 7.7.2010. Kode for eksempel hos Rabattweb.no
 • Gratis frakt

  Noen av rabattkodene som finnes, fungerer slik at du får gratis frakt i nettbutikken.

  Fraktkostnaden er for mange en irriterende tilleggskostnad ved netthandel, så skal du likevel handle i en nettbutikk, gjør et ekstra søk på rabattsidene for å se om du kanskje kan få varene gratis tilsendt ved bruk av en kode.

  Vanskeligere å sammenligne prisene

  Frode Elton Haug i Forbrukerombudet lover å følge med på utviklingen. Foto: Forbrukerombudet
  Frode Elton Haug i Forbrukerombudet lover å følge med på utviklingen. Foto: Forbrukerombudet Vis mer


  Mange våkne DinSide-lesere reagerer imidlertid på praksisen med rabattkoder og tror systemet kan gjøre det vanskeligere å sammenligne priser i fremtiden.

  - Så vidt meg bekjent har ikke Forbrukerombudet behandlet noen konkrete saker på bruk av rabattkoder på nettet ennå. Men vi er kjent med problematikken, og kommer til å følge dette framover, sier Frode Elton Haug, seksjonssjef i Forbrukerombudet, til DinSide.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer