Her er de nye betalings-verstingene

Se hvem som ikke vil gjøre opp for seg. Og hvorfor.

Publisert
Sist oppdatert

De gamle er eldst. Og dårlige betalere, trass god råd, viser tall fra Creditinform.

Sjekk: Hvor mye kan du låne?

11.000 nordmenn over 60 er registrert med så mange betalingsanmerkninger at de regnes som dårlige betalere. Det som skiller disse eldre betalingsvegrerne fra andre, er at de har langt høyere inntekt enn sine jevnaldrende.

I andre aldersgrupper har dårlige betalere lavere inntekt enn de som betaler regningene sine i tide.

Nye låneformer

Snittinntekten for eldre med betalingproblemer er 280.000 kroner. Dette er 63.000 kroner mer enn eldre som gjør opp for seg innen fristen, ifølge Creditinform.

– De siste årene har stadig flere godt voksne mennesker etablert seg på nytt. Mange tar nok opp lån igjen etter å ha vært gjeldfrie i mange år. Ikke alle er godt nok forberedt på de økonomiske konsekvensene og derfor får flere betalingsproblemer, sier Rolf Wilhelmsen i inkassoselskapet Aktiv Kapital.

Kaoskontroll: DinSides betalingsplanlegger

Wilhelmsen tror dette kan ha sammenheng med at folk som tjener bra lettere får lån, og tror noe kan skyldes de nye lånene bankene gir mot sikkerhet i nedbetalte boliger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer