Her er den beste sommerisen

Vi testet nykommere og gamle klassikere.

Publisert
Sist oppdatert

Sommeren er her, og alle is-entusiaster kan glede seg over at utvalget av is på markedet er større enn noen gang før. For om du foretrekker isen med fløte, melk, frukt, ekte eller kunstig sukker, vil du sannsynligvis finne en type som passer for deg. I 27 graders skyggetemperatur pakket vi med en kjølebag full av is, derav noen nykommere og noen klassikere, for en smakstest i parken.

Sjekk hvilken ferdigmat som kom best ut i test

- Unn deg en is!

Sunnhetsgraden og næringsinnholdet i de forskjellige isene overlot vi til matfaglig konsulent, Rannveig Førland i Grete Roede as, å vurdere.

- Er du glad i is, bør du unne deg det en gang i blant selv om du vil holde sommerkroppen slank. Det kan imidlertid være lurt å tenke litt på hvilken is du velger, og ikke minst størrelsen på isen og hvor ofte du spiser is, sier hun til DinSide Helse.

Førland påpeker at saftis og sorbét generelt inneholder mindre kalorier enn fløteis, men at det også her finnes noen lettere varianter.

Disse pølsene kom best ut i test

Flere lett-varianter

- Isglade nordmenn, som også vil ta seg ut i bikini og shorts, kan heldigvis glede seg over et økende utvalg av iskrem med lavere fettinnhold og mindre tilsatt sukker. Minst kalorier finner du i saftbasert småis, frukt-is og sorbét. Men lett-is og yoghurtis er også smarte valg. Det aller beste er imidlertid å lage den selv, ved å fryse smoothies eller fruktsaft, sier hun, og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer