Her er den billigste solkremen

Kjøper du dyrt, kan en familiedag på stranda koste deg 800 kroner - i solkrem!

En hel familie på stranda bør bruke mye solkrem. Vi har funnet den rimeligste. Foto: 6PA/MAXPPP
En hel familie på stranda bør bruke mye solkrem. Vi har funnet den rimeligste. Foto: 6PA/MAXPPP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
- Solkrem er det eneste du kan fråtse i. Du skal bruke ganske mye.Gunn Kalsveen, hudterapeut hos Dermalogica


Knallværet skal fortsette til helgen, og du har kanskje planer om å tilbringe mange timer i sola. Bruker du så mye solkrem som ekspertene råder deg til, lønner det seg å være økonomisk bevisst.

- Solkrem er det eneste du skal fråtse i. Du skal bruke ganske mye. Hvis du er på stranda, bør du smøre deg annenhver time, sier Gunn Kalsveen, hudterapeut og instruktør hos Dermalogica.

30 gram solkrem (eller 1/8 kopp) er mengden Dermalogica anbefaler hvis du skal smøre hele kroppen. Kreftforeningen anbefaler også å smøre ofte og rikelig. De foreslår en håndfull krem hvis du skal smøre hele kroppen - et barns håndfull til barn, og en voksens håndfull til voksne. Ifølge Kreftforeningen bruker de fleste for lite krem og får derfor ikke den beskyttelsen som faktoren angir. Dessuten bør du aldri bruke mindre enn faktor 15, uansett underlag.

Dette er IKKE nok. Ifølge Kreftforeningen skal du bruke en håndfull hvis du skal smøre deg på hele kroppen.  Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Dette er IKKE nok. Ifølge Kreftforeningen skal du bruke en håndfull hvis du skal smøre deg på hele kroppen. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer


Høy solfaktor er ingen garanti.

Dyre råd

Men hva skjer med familiebudsjettet hvis vi skal følge disse anbefalingene? En fullgod kroppsinnsmøring vil tilsvare cirka 20 ml solkrem, og du bør smøre deg hver annen time. En familie på fire som skal tilbringe en helg i sola, vil med disse beregningene trenge drøyt to flasker med solkrem av normal størrelse. Da er det lurt å velge billig.

Billigst i test

Kvaliteten på solkremer varierer. Vi har testet de vanligste kremene som har kommet godt ut i test når det gjelder beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler. Vi har testet solprodukter med faktor 15-20, men fordi barn trenger ekstra beskyttelse, har vi også tatt med noen produkter som er beregnet på barn med faktor 40-50.

Noen av solkremene i testen hevder å ha andre egenskaper i tillegg til solfaktor (anti-aldrings-effekt, kjølende effekt, ekstra fuktighet etc.). Dette har vi ikke tatt hensyn til i pristesten.

Pristest solkrem (voksne) (Alle solkremene har kommet godt ut i tester utført av Forbrukerrådet og Mattilsynet.)
NavnPrisAntall mlPris per dag i sola (6 timer)
L'Oréal solar expertise advanced sun milk ,faktor 2012025029
Garnier ambre solaire sun milk, faktor 209920030
Cosmica sollotion, faktor 15105,5020032
Nivea sun caring lotion, faktor 2013720041
Vichy capital soleil solkrem, faktor 2016915068
Clarins sun care soothing cream, faktor 2023020069
Cliniderm sun lotion, faktor 1516912581
Lancôme soleil DNA guard lotion, faktor 15250150100
Dermalogica multivitamin body block, faktor 20396125190
Avène hig protection sun cream, faktor 2016550198
Vi har benyttet veiledende utsalgspriser hos norske forhandlere.
Pristest solkrem (barn) (Alle solkremene har kommet godt ut i test utført av Sveriges Tekniske Forskningsinstitutt.)
NavnPrisAntall mlPris per dag i sola (6 timer)
Garnier ambre solaire kids spraykrem, faktor 50+12520038
Eucerin junior intensive protection sun spray, faktor 4018920057
Vichy captial soleil spraykrem, faktor 50+18912591
Vi har benyttet veiledende utsalgspriser hos norske forhandlere.
Her er den billigste solkremen


I vår pristest kommer Garniers solprodukter godt ut på pris, men vinneren er L'Oréal solar expertise advanced sun milk, faktor 20. En familiehelg på stranda vil koste 232 kroner i solkrem hvis hele familien smører seg med denne. For denne må du ut med 120 kroner for 250 ml. Testens dyreste alternativ er Avène high protection sun cream. Med denne kremen vil helgen koste 1.584 kroner. Merk at denne kremen kommer dårlig ut i testen fordi tubene med krem er så små. Prisen per ml blir derfor svært høy.

Billigere på nett

Er du av dem som sverger til dyrere merker, er det penger å spare på å handle på nettet. Spesielt gunstig blir det hvis du finner butikker som aksepterer at du vil handle i dollar for å dra nytte av den gode kursen. Men også britiske nettbutikker sender til Norge.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer