Her er den hemmelige cola-oppskriften

Det var ikke så vanskelig å finne den.

Foto: PHOTOPQR/LE REPUBLICAIN LORRAIN
Foto: PHOTOPQR/LE REPUBLICAIN LORRAIN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppskriften til Coca-Cola har alltid vært erklært superhemmelig. Etter sigende skal det til enhver tid bare være to personer som kjenner ingrediensene i leskedrikken, skriver spaltist i forskningsmagasinet Live Science, Benjamin Radford.

Les også: Er det sant at cola er helsekost?

Han er en kjent skeptiker, som har satt seg fore å knuse flest mulig myter, både i forskningverdenen og hverdagslivet.

Umulig å hemmeligholde

Nå har han altså tatt for seg Coca-Cola. Det første han fant ut var at Coca-Cola-brusen ikke har vært produsert på mange år. Det vi kaller Coke i dag er ikke den samme drikken som var kjent som Coca-Cola classic - den er ikke lenger i produksjon.

Cola kan gjøre deg svak

Benjamin Radford påpeker at det er mer eller mindre umulig å holde ingrediensene i en så mye solgt drikk som Cola-Cola hemmelig. Både fordi forbrukerne er krevende og vil vite hva de inntar, og fordi myndighetene i de ulike land har regler for hva som kan selges i dagligvarehandelen.

Les også: Disse drikkene inneholder flest kalorier

Videre er det nå mulig å i laboratorier anlaysere nærmest hva det skal være, ned til minste bestanddel. Så dagens Coca-Cola er slett ikke så mystisk som produsenten skal ha det til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer