Her er det beste kredittkortet

Vær litt kritisk til hvilket kort du betaler med i sommer.

Hvilke kort bør du ha i lommeboka? Foto: Per Ervland
Hvilke kort bør du ha i lommeboka? Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kredittkortverdenen kan virke kaotisk. Det er ikke lenger bare å velge mellom Visa og MasterCard. Et MasterCard er ikke nødvendigvis det samme som et MasterCard, og Visa kommer i mange forkledninger. For eksempel kan et MasterCard ha fullstendig ulike rentebetingelser, avhengig av om du har fått det hos DnB NOR, Nordea, eller Sparebank 1.

Det er enkelt å velge kredittkort gjennom din vanlige bank, men burde du ikke ta en titt på betingelsene? Og hva gjør et kort bedre enn et annet?

Testen og vinneren

I vår test av kredittkort har vi tatt for oss kortene fra de største bankene, samt noen nykommere på markedet, totalt 15 stykker. Tilleggsytelser gjør det vanskeligere å sammenligne både for kunder og journalister. Vi har derfor sett bort fra tilleggsytelser, og valgt utelukkende å fokusere på kjernetjenesten, nemlig renter på kredittkjøp. Bruker du kortet mye i utlandet, kan du lese våre tips lengre ned i artikkelen.

Noe blir seks ganger så dyrt på krita!

Skandiabanken er den suverene vinneren i vår test. Selv om kortet har et lite årsgebyr, er bankens kredittkort overlegent best på renter på kredittkjøp. For å få kredittkort fra Skandiabanken, må du opprette et kundeforhold i nettbanken, men utover dette stiller ikke banken krav. Selv om Skandiabanken opererer med en liten årsavgift på sitt kredittkort, er den nominelle renta så mye lavere enn konkurrentenes, at dette får liten betydning selv på mindre kjøp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer