Gresskar til halloween

Her er det billigst!

Skal du kjøpe gresskar til halloween? Da er det noen butikker du bør styre unna hvis du er prisbevisst.

Gresskar: Har du ikke kjøpt gresskar til halloween enda? Vi har gjennomført en prissjekk. Foto: Bim Zachrisson Totland
Gresskar: Har du ikke kjøpt gresskar til halloween enda? Vi har gjennomført en prissjekk. Foto: Bim Zachrisson Totland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Halloween og dekorering av gresskar står for tur. Har du kjøpt gresskar til helgen ennå?

Skal du gå til innkjøp av mange gresskar er det enkelte butikker det lønner seg å handle hos.

Nokså like priser

På bakgrunn av det har vi gjort en prissjekk på gresskar i ulike matbutikker.

Vi har sjekket prisene hos butikkjedene Meny, Spar, Coop Mega, Extra, Rema 1000 og den nettbaserte dagligvarebutikken Oda (tidligere Kolonial).

Vår prissjekk viser at gresskarene selges med nokså like priser i «billigkjedene» Kiwi, Coop Extra og Rema 1000, samt nettbutikken Oda, mens Meny, Spar og Coop Mega skiller seg ut med 10 kroner per kilo – altså over dobbel pris.

Skal du kjøpe mange vil det dermed lønne seg å handle hos en av de fire andre butikkjedene som alle selger gresskar med en kilopris på 4,70 kroner.

Prisene på gresskar:

Butikk/produkt Meny Oda Spar Coop Mega Extra Kiwi Rema 1000
Gresskar9,90 kr4,71 kr9,90 kr10 kr4,70 kr4,70 kr4,70 kr

Oppgitte priser er per kilo. Et gjennomsnittlig gresskar veier rundt 4–6 kilo.

Høyere priser

Kommunikasjonssjef i Coop, Harald Kristiansen forteller til Dinside at Coop Mega er deres supermarked med ekstra stort utvalg.

- Det er betjente ferskvaredisker og store lokaler, som gjør at supermarkedene koster mer å drifte sammenlignet med en lavprisbutikk. Det igjen gjør at prisene noen ganger er litt høyere enn i en lavprisbutikk.

- Vi har valgt en pris på gresskar som vi oppfatter som en fair pris for 1 kg gresskar, tatt i betraktning produksjonskostnader og transport. Vi opplever at noen av våre konkurrenter underbyr hverandre for å fremstå som billigst, med en pris som på ingen måte gjenspeiler faktisk innpris på varen, forteller fungerende pressekontakt for Spar, Roy Hval til Dinside

Kommunikasjonssjef i Meny, Nina Horn Hynne forteller til Dinside at varen, grunnet at vi er tett på halloween, er utsatt for sterk priskonkurranse i markedet.

- Det fører til stadige prisendringer og nå kunstig lave priser. Eksempelvis har Meny halvert prisen på gresskar bare siste uke, og ligger nå på nivå med øvrige supermarked-kjeder. Vi vil fortløpende vurdere om vi skal gjøre ytterligere prisjusteringer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer