Pristest bind og tamponger

Her er det billigst

Du sparer mye på å velge riktig butikk, men du kan enda halvere prisen med et smart grep.

MYE Å SPARE: Bind og tamponger er billigst i lavprisbutikkene, og blir enda billigere om du benytter deg av en av rabattordningene.
MYE Å SPARE: Bind og tamponger er billigst i lavprisbutikkene, og blir enda billigere om du benytter deg av en av rabattordningene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det koster å være kvinne. En pakke bind eller tamponger koster kanskje ikke så mye, men gitt at en gjennomsnittlig kvinne har mensen i totalt 6,25 år, ifølge KK. no, baller det fort på seg.

Det er ikke småpenger man må ut med på bind og tamponger i løpet av et liv, men det er ingen grunn til å betale mer enn du må.

Vi har sjekket prisen på bind og tamponger i en rekke butikker, og her er det ikke overraskende lavpriskjedene som kommer best ut.

Se alle prisene i tabellene lenger ned.

Lavpriskjedene klart billigst

Aller billigst er det å handle på Kiwi og Rema 1000 som kommer helt likt - og billigst - ut - om enn med noe forskjellig utvalg. For mens Kiwi ikke har økologisk ob, har ikke Rema 1000 tamponger under egen merkevare eller Tampax i regular-størrelsen.

Extra er et knappenålshode bak, mens Oda er hakket dyrere, og supermarkedene er det klart dyreste valget her.

Selv om supermarkedene er markant dyrere, er det verdt å merke seg at dersom du kun skal ha en enkel pakke av de billigste tampongene eller bindene, fra kjedenes billigvarer (EMV), er prisen lik som i billigkjedene.

STORE PAKKER: Du sparer ni øre stykket på å velge stor pakke på supermarkedet, men det er under halve prisen å handle ob på en lavprisbutikk. Foto: Elisabeth Dalseg
STORE PAKKER: Du sparer ni øre stykket på å velge stor pakke på supermarkedet, men det er under halve prisen å handle ob på en lavprisbutikk. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer

- Har du avtalekort?

Prisene i tabellen over er hyllepris, altså den prisen som tilbys alle som kommer inn for å handle. For kunder tilknyttet kjedenes kundeprogram er det mye mer å spare. De tre lavpriskjedene tilbyr gode rabatter til dem som er medlemmer. Hos Coop og Rema 1000 er det 50 prosent avslag, mens på Kiwi får du annenhver pakke gratis.

Det holder heller ikke å være medlem, du må sørge for at du får rabattene.

Hos Kiwi må du scanne avtalekortet ditt, på Rema 1000 må du aktivere tilbudet i appen før du scanner den i kassa, og også hos Coop må du scanne kortet.

Nettbutikken Oda kan ofte konkurrere med lavprisbutikkene, men her må de se seg slått. Ikke bare er det hakket dyrere, men de har heller ingen faste avtaler eller rabatter, i likhet med supermarkedkjedene.

- I Oda har vi forskjellige uketilbud, og her kan du få gode tilbud på bind og tamponger, i likhet med andre varer og produkter, sier Anders Hansen, kommersiell direktør i Oda.

Det var Kiwi som startet dette ballet med bind- og tampongavtale i 2012, etter modellen fra bleieavtalene. De andre lavpriskjedene har fulgt etter, Extra var sist ut i 2022.

- Både familier og kvinner er viktige kundegrupper for oss, sier Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonsdirektør i Kiwi, til DinSide.

De markerte tiårsjubileum for bind- og tampongavtalen i fjor med å gjøre annenhver pakke gratis.

- Vi lanserte også skolekravet for å få gratis bind og tamponger på skolen, og jobber for å påvirke myndighetene.

I tillegg har de innført gratis bind og tamponger på jobb for deres ansatte.

- Det burde være like selvfølgelig å finne på et toalett som toalettpapir.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer