Her er det egentlige tilbudet

Er du en av flere hundre tusen nordmenn som trimmer på helsestudio? Har du vært medlem lenge er tiden inne til å forlange ny kontrakt. Etter påtrykk fra Forbrukerombudet får du nå langt større rettigheter enn det som har vært tilfelle.

Nå får du bedre betingelser når du tegner kontrakt med trimstudioet.
Nå får du bedre betingelser når du tegner kontrakt med trimstudioet. Vis mer
Publisert

Bakgrunnen for at Forbrukerombudet (FO) tok tak i saken var at Forbrukerrådets distriktskontorer mottak flere henvendelser vedrørende avtalevilkårene i standard treningskontrakter. - Våre krav overfor treningssentrene tar utgangspunkt i gjeldende kontrakts- og erstatningsrett og generelle rettslige prinsipper i vurderingen etter markedsføringslovens paragraf 9A, sier førstekonsulent Gro Ingebrigtsen i Forbrukerombudet til DinSide.

Markedsføringsloven § 9a forbyr bruk av urimelige avtalevilkår overfor forbruker. Ved vurderingen av hva som er urimelig, skal det legges vekt på hensynet til balansen mellom partenes rettigheter og plikter, og på hensynet til klarhet i kontraktsforholdet.

De viktigste endringene gir deg som medlem bedre betingelser ved:Oppsigelse av kontraktenAnsvarsdeling ved skaderFritak for betalingSATS-kjeden har allerede omformulert sine kontrakter, men dersom du har vært medlem siden før sommeren 1998 bør du ta en titt på kontrakten. Be om ny dersom endringene nedenfor ikke er foretatt.

Både overfor S.A.T.S.-kjeden og Norges treningssenterforbund har Forbrukerombudet fått gjennomslag for følgende:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer